Ο φίλος της Tottenham που... έβαλε το αυτοκίνητο για Hillsborough και σκοτώθηκε στα κάγκελα

Η τραγικότητα της ιστορίας του Hillsborough δε χρειάζεται να περιγραφεί, την κουβαλά το ίδιο το «όνομα» όπου αναφέρεται. Αλλά, όσες φορές και να μιλήσουμε για ατομικές ιστορίες, πάντα θα μας συγκλονίζουν.

Hillsborough Disaster: Charges and History of Soccer Tragedy | Time

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης

14 Απριλίου 1989. Ένας από την παρέα... αποσύρεται από το ταξίδι στο Sheffield για τον ημιτελικό και τη θέση του παίρνει ένας άλλος γνωστός, ο οποίος, αν και Tottenham, έβαλε το αυτοκίνητο και οδήγησε την παρέα από το Liverpool στην κοντινή πόλη.

Το όνομα του; Colin Andrew Hugh William Sefton. Και ήταν 23 ετών.

«[Το 1989] μας πήγε στο γήπεδο», περιγράφει μέλος της παρέας. «Βρήκε εισιτήριο μόλις το ίδιο πρωί στις 10:00, επειδή ο φίλος ενός δικού μας τελικά δεν πορούσε. Ήρθε μόνο και μόνο επειδή ήταν ο μόνος που μπορούσε να μας πάει με το αυτοκίνητο. Ούτε καν μας υποστήριζε. Υποστήριζε Tottenham. Τον Nico Claesen, τον Steve Perryman, τον Garry Mabbut και τον Clive Allen. Αυτοί ήταν οι ήρωες του. Ο Mabbut ήρθε στην κηδεία του. Είχα μιλήσει με τον Steve McMahon (σ.σ. παίκτη της Liverpool τότε) στο γήπεδο και μπορώ να φανταστώ ότι το κανόνισε αυτός.

Ανατρέχω στην ιστορία αυτή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αλλά μόνο το τέλος θυμάμαι καλά. Και αυτός και εγώ είχαμε κολλήσει στα κάγκελα. Υπήρχε ένα κύμα και ένα κενό. Ύστερα κόπηκε το κορδόνι μου. Έσκυψα. Αυτός όχι. Τα τελευταία του λόγια, τα τελευταία λόγια που άκουσα ήταν «Μην ανησυχείς, είμαι καλά». Στις 03:00 το πρωί έμαθα ότι δεν ήταν...». 

Gone but never forgotten
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.