Critchley: "Ανυπομονώ να δω τους παίκτες μου έξω από το comfort zone!"

Περήφανος και έτοιμος να αναλάβει τις μεγάλες ευθύνες που του δόθηκαν φάνηκε να είναι ο προπονητής της U23, Neil Critchley, καθώς θα είναι το... αφεντικό των Κόκκινων στον προημιτελικό για το Carabao Cup κόντρα στην Aston Villa.

Επιμέλεια: Σιδηρόπουλος ΓεώργιοςΔιαβάστε την συνέντευξη τύπου που έδωσε ενόψει του αυριανού αγώνα, η οποία συμπεριλαμβάνει και ενημέρωση σχετικά με την πορεία του τραυματισμού του Rhian Brewster.

Σχετικά με την ευκαιρία και τις ευθύνες εναντίον της Aston Villa...

«Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για όλους μας. Θα είμαι βαθιά περήφανος που θα οδηγήσω εγώ την ομάδα αύριο το βράδυ, αλλά η υπερηφάνεια που θα έχω προέρχεται από τους παίκτες μου και στις ικανότητές τους. Όταν εργάζεσαι καθημερινά με τους παίκτες σου για αρκετά χρόνια και αύριο θα στέκομαι και θα τους βλέπω να αρπάζουν αυτή την ευκαιρία που τους δόθηκε θα αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια και ελπίζω να παίξουν με τον τρόπο που ξέρω πολύ καλά ότι μπορούν. Δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα για έναν προπονητή, όταν οι ποδοσφαιριστές που τον εκπροσωπούν και που γνωρίζεται και έχει δυνατούς δεσμούς μαζί τους, πάνε και παίζουν με όλες τους τις δυνατότητες, και αν το κάνουν αυτό, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα με κάνει περήφανο».

Σχετικά με την διαδικασία που τον οδήγησε στο να αναλάβει αυτό το παιχνίδι...

«Η απόφαση αυτή προφανώς και δόθηκε από τους πάνω μου. Αυτό αποφάσισε ο σύλλογος και έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι ένα μοναδικό σύνολο περιστάσεων, το οποίο δεν νομίζω να ξανά έχει συμβεί στο παρελθόν. Προσπαθήσαμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση από όλα αυτά και για εμένα και τους παίκτες μου αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να βρεθούμε αύριο το βράδυ εκεί. Ανυπομονούμε να το κάνουμε, δεν μπορούμε να περιμένουμε και θα πάμε προσπαθώντας να τα δώσουμε όλα από το πρώτο σφύριγμα»

Σχετικά με το τι σημαίνει για τον ίδιο αυτή η ευκαιρία...

«Υποθέτω ότι έχουν μία σειρά τα συναισθήματά μου: ενθουσιασμό, ανυπομονησία για αυτό. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να χάσουμε πραγματικά, απλά πρέπει να πάμε εκεί, να δώσουμε τα πάντα μας και να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον από το πρώτο σφύριγμα. Πάντα προσπαθούμε να επιβληθούμε στα παιχνίδια μας, αλλά κατανοούμε ότι αύριο θα είναι αρκετά δύσκολο αυτό, ωστόσο αυτοί οι παίκτες θέλουν σκληρές προκλήσεις και τα επόμενα βήματα που προσπαθούν να κάνουν για το επόμενο βήμα στην καριέρα τους είναι κάτι που θα το καταλάβετε από τα στατιστικά τους αύριο. Ελπίζω να πάμε και να αποδείξουμε σε όλους για το τι είμαστε ικανοί να πετύχουμε».

Σχετικά με το οφέλη που έφερε η προηγούμενη ισοπαλία με την Arsenal...

«Νομίζω ότι κάθε εμπειρία από τέτοια παιχνίδια (σου προσφέρει οφέλη) - προφανώς το τελευταίο παιχνίδι στο Anfield ήταν ένα φοβερό βράδυ, 3-1 πίσω, 4-2 πίσω 5-4 τελικά και συνεχίσαμε να επιστρέφουμε. Ήταν μία φοβερή βραδιά. Μέρος της δουλειάς μου, ένας προπονητής νέων παικτών, είναι να προσπαθώ να βάλω τους παίκτες σε καταστάσεις όπου μαθαίνουν να αγωνίζονται εκτός της "ζώνη άνεσης" τους. Αύριο το βράδυ θα είναι μία αντίστοιχη εμπειρία, είτε καλή είτε καλή ή αδιάφορη, θα αποκτήσουν αρκετή εμπειρία. Προσωπικά ανυπομονώ να δω τι θα κάνουν οι παίκτες μου».

Σχετικά με το τι τον ευχαριστεί έως σήμερα με την εξέλιξη των παικτών του...

«Λοιπόν, δεν γνωρίζεις τελείως καλά μέχρι να βρεθείς σε μία τέτοια κατάσταση. Είμαστε πολύ τυχεροί που ο προπονητής (Jurgen Klopp) πιστεύει στους νέους παίκτες και τους δίνει ευκαιρίες. Κοιτάξτε το τελευταίο παιχνίδι εναντίον της Arsenal ήταν πολύ γενναίος στην επιλογή αυτών των παικτών. Δεν είστε ποτέ βέβαιοι μέχρι να δοθεί αυτή η ευκαιρία, αλλά η νοοτροπία που (Jurgen Klopp) αναπαράγει στους παίκτες της πρώτης ομάδας το κάνει και στα παιδιά της Ακαδημίας. Δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε εμείς αλλά μπορούμε να επηρεαστούμε από αυτά που κάνουν και πετυχαίνουν. Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι οι νέοι μας παίκτες, όπως έκανα στο παιχνίδι με την Arsenal, έχουν παρόμοια νοοτροπία ή την αναπτύσσουν με αυτήν που έχουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας».

Για την νοοτροπία και από που προέρχεται...

«Προέρχεται από τα πρότυπα που δίνεις στους παίκτες σου σε καθημερινή βάση και τους στόχους που τους θέτεις και τους δίνεις. Οι παίκτες γνωρίζουν τι είναι αποδεκτό και τι δεν είναι. Είμαστε εδώ να συνεργαστούμε μαζί τους, να τους προκαλέσουμε και να τους υποστηρίξουμε. Ποτέ δεν σταματάς να τους πιέζεις και να τους πιέζεις και ξανά..Ποτέ δεν δεχόμαστε την μετριότητα, ότι είμαστε εντάξει- πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι από το απλό ΟΚ. Προέρχεται από μια ομάδα προσωπικού και παίκτες που είναι έτοιμοι καθημερινά να δώσουν τα πάντα τους μαζί με τους νέους αυτούς παίκτες. Η προετοιμασία έρχεται σε καθημερινή βάση. Εσείς βλέπετε το προϊόν που βγαίνει στο γήπεδο».

Για τον χρόνο που είχε με την ομάδα για την προετοιμασία...

«Είμαστε μαζί. Η ομάδα των παικτών που θα έχω στο γήπεδο είναι αυτή που δουλεύω συνεχώς, οπότε δεν είναι ότι μου δόθηκε κάτι πρόχειρο. Θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι , έχουμε αρκετό χρόνο, θα μάθουμε πως θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι. Είναι σημαντικό να παίζουμε και να παίζουμε σαν ομάδα της Liverpool. Μπορούμε να ελέγξουμε τι μπορούμε να ελέγξουμε - τι μπορούμε να εγγυηθούμε στο γήπεδο αύριο το βράδυ;; Η πίεση από εμάς το προσωπικό προς τους παίκτες είναι να πάνε και να αγωνιστούν σαν ομάδα της Liverpool - αυτό είναι το σημαντικό για εμάς».

Για τον ενθουσιασμό που νιώθουν οι παίκτες του ενόψει του παιχνιδιού...

«Είναι καλό να το βλέπεις, να είσαι κοντά σε νέους παίκτες και να βλέπεις τον ενθουσιασμό στα μάτια τους, είναι τόσο ευχάριστο για εμένα και το υπόλοιπο προσωπικό της ομάδας. Νιώθεις την αίσθηση αυτή και δεν μπορείς παρά να νιώσεις και εσύ το ίδιο που βρίσκεσαι γύρω τους. Είναι συναρπαστικό για μένα να το μοιραστώ μαζί τους, και θα μας δώσουν μεγάλη υπερηφάνεια και ικανοποίηση αύριο το βράδυ».

Για το αν οι παίκτες του είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες του αγώνα...

«Θα δούμε - ίσως θα το κάνουν, ίσως όχι. Όλα έχουν να κάνουν με το τι εγγυόμαστε. Μακροπρόθεσμα, θα μάθουμε πολλά από αυτή την αναμέτρηση, θα οφελήσει πολύ τους νέους μας παίκτες. Ας ελπίσουμε στο τέλος της βραδιάς, οι οπαδοί που ταξιδεύουν και ο κόσμος που θα μας παρακολουθήσει από την τηλεόραση θα σκεφτούν 'εντάξει, δύο ή τρία από αυτά τα παιδία ή ίσως και περισσότερα μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας'. Αυτό θα το προσπαθήσουμε αύριο το βράδυ. Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μία πολύ δύσκολη δοκιμασία. Η Aston Villa, στα προημιτελικά του Carabao Cup, μέσα στο Villa Park, περιμένεις θερμή ατμόσφαιρα, και πόσο μεγάλη ευκαιρία είναι για αυτά τα νέα μας παιδιά να βρεθούν εκεί και να ευδοκιμήσουν. Επιστρέφω στο θέμα, μπορούμε να εγγυηθούμε κάποια καλά πράγματα εφόσον είμαστε εκεί ο ένας δίπλα στον άλλον και παίζοντας όπως παίζει η Liverpool FC».

Για το αν ο Klopp θα βλέπει το παιχνίδι και θα βρίσκεται σε επικοινωνία...

«Είμαι σίγουρος ότι θα μπορεί να παρακολουθήσει με την τεχνολογία του σήμερα. Είμαι σίγουρος ότι τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες θα μας παρακολουθούν. Θα είμαστε σε επαφή. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους παίκτες μου. Είμαι πολύ τυχερός που μπορώ να έρθω κάτω στο Melwood όποτε μπορώ, να έχω πρόσβαση και να παρακολουθήσω την προπόνηση της πρώτης ομάδας. Ο Jurgen Klopp έχει πλήρη γνώση των νέων παικτών του συλλόγου, ποιοι είναι και συχνά μου κάνει ερωτήσεις για τα παιδιά. Έτσι είμαι βέβαιος θα μας παρακολουθήσει με μεγάλο ενδιαφέρον».

Για την συμμετοχή των Curtis Jones και Neco Williams στην αποστολή για το Club World Cup...

«Για δύο 18χρονα να πάνε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα στη ζωή μας. Για να καταλάβετε πόσο σπουδαίο είναι το γεγονός ότι αποτελούν μέρος αυτής της ομάδας, έχετε μόνο να δείτε τα ονόματα που βρίσκονται σε αυτή την αποστολή. Αν τα πράγματα είναι όπως με την αναμέτρηση κόντρα στην Bournemouth για την Premier League, όπου ο προπονητής επέλεξε να βάλει μέσα τον Curtis, τότε ίσως να έχουν μία ευκαιρία να αγωνιστούν και τώρα. Σταυρώνω τα χέρια μου για να συμβεί, γιατί είναι κάτι τόσο μοναδικό για αυτούς».
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.