Klopp: " Αυτοί έχουν τους 3 βαθμούς, εμείς... τίποτα."

Και τώρα... τρέχουμε! Δεύτερη ήττα για τους "Reds" (και οι δύο εκτός έδρας), για τους ομίλους του Champions League και πλέον μπαίνουμε σε περιπέτειες όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η ομάδα του Klopp, έχασε με κατεβασμένα τα χέρια από τον Ερυθρό Αστέρα και πλέον έχει 2 τελικούς μπροστά της προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Γερμανού τεχνικού.

Επιμέλεια: Γιάννης Μοσχονάς. 

Για το τι πήγε στραβά για τη Liverpool:

"Η αρχή ήταν πολύ έντονη, αυτό ήταν ξεκάθαρο. Ο Ερυθρός Αστέρας ήθελε να πάρει εκδίκηση για το τελευταίο παιχνίδι και τα κατάφερε- βάζοντας κάποιους νέους παίκτες, προφανώς πολύ σημαντικούς γι αυτούς. Είχαμε την πρώτη πολύ σημαντική ευκαιρία με τον Daniel. Κάθε γκολ σε τέτοια παιχνίδια, οδηγεί την αναμέτρηση σε πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Τους δώσαμε πολλές στημένες φάσεις πριν σκοράρουν, σαν να τους προπονούσαμε, και τελικά σκόραραν με μια κεφαλιά από κόρνερ. Το δεύτερο γκολ ήταν κάπως ξαφνικό: είχαμε τη μπάλα κι απλά τη δώσαμε. Δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά σε τέτοιες αναμετρήσεις, με τέτοια ατμόσφαιρα. Δεχτήκαμε ισχυρότατο πλήγμα.

Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες από την περιοχή και 2 φορές έδιωξαν την μπάλα τελευταία στιγμή. Αν σκοράρεις σε τέτοιες περιπτώσεις, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Αλλά δε σκοράραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ανακτήσαμε τον έλεγχο και δε χαρίσαμε αντεπιθέσεις. Είχαμε κάποιες στιγμές και ορισμένες "παραλίγο ευκαιρίες", με τις σημαντικότερες στα τελευταία λεπτά. Εαν σκοράρεις νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι μπορεί να αλλάξει, αλλά αυτό δε συνέβη. Αυτό πρέπει να το αποδεχτούμε. Συγχαρητήρια στον Ερυθρό Αστέρα, άξιζε τη νίκη. Αυτοί έχουν τους 3 βαθμούς, εμείς... τίποτα." 


Για το κατά πόσο η ατμόσφαιρα επηρέασε το παιχνίδι:
"Δεν το γνωρίζω αυτό. Ήτα όμορφη ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Δε νομίζω ότι ήταν αδύνατο να παρουσιαστούμε καλύτεροι, για να είμαι ειλικρινής. Δεν είναι ότι έπρεπε να φοβηθούμε ή κάτι τέτοιο- ήταν ποδοσφαιρικό κλίμα. Ό,τι και να τραγουδούσαν, δεν το καταλαβαίναμε. Ήταν απλά πολύ δυνατά. Η ατμόσφαιρα όσον αφορά τα τραγούδια και το θόρυβο, δεν ήταν πρόβλημα. Αλλά μετά το γκολ ήταν όλοι πολύ ανεβασμένοι- γιατί έβλεπαν τι μπορούσε να συμβεί. Στο ημίχρονο, κατά τη διαδρομή μας για τα αποδυτήρια τους είδαμε όλους πολύ αισιόδοξους, ενώ εμείς ήμασταν το ακριβώς αντίθετο.

Δε σταμάτησαν να αγωνίζονται, έμειναν συγκεντρωμένοι κι έδωσαν τα πάντα. Τρεις, τέσσερις ή και πέντε παίκτες τους υπέφεραν από κράμπες. Για μας απλά δεν ήταν εύκολο. Ποτέ δεν ξαναμπήκαμε στο παιχνίδι. Είχαμε κάποιες στιγμές, που παίξαμε σωστά, αλλά- όπως και στο πρώτο ημίχρονο- δεν καταφέραμε να τελειώσουμε τις φάσεις μέσα στην περιοχή τους. Έχω ξαναδεί, δυστυχώς, μερικά αντίστοιχα παιχνίδια μας όπου είναι πραγματικά δύσκολο να ξαναβρούμε τον εαυτό μας και να κάνουμε το σωστό πράγμα την κατάλληλη στιγμή με φυσικό τρόπο." 
Για το αν προξένησε έκπληξη στην ομάδα του η προσέγγιση του Ερυθρού Αστέρα
"Δε μας έκανε έκπληξη. Αν δεις το πρώτο παιχνίδι, υπήρχαν πολλές ομοιότητες: ήταν "άγριοι", άμεσοι κι άλλα τέτοια. Εντός έδρας ελέγξαμε το παιχνίδι, σε αντίθεση με σήμερα. Ήταν επιθετικοί, πολύ επιθετικοί, σε όλους τους τομείς- αλλά ήταν το ίδιο επιθετικοί και στο τελευταίο παιχνίδι, εμείς τα πήγαμε χειρότερα τώρα. Τους κάναμε αρκετά ευκολότερη τη ζωή, αυτό είναι το βασικό πρόβλημα. Όπως προείπα, το άξιζαν για το πάθος με το οποίο πάλεψαν. Στην τελική, πρέπει να σκοράρεις για να κερδίσεις. Φτάσαμε αρκετές φορές στην περιοχή, αλλά πρέπει να παρθεί η σωστή τελική επιλογή, κάτι που δεν κάναμε. Γι αυτό χάσαμε με 2-0."


Για την εμφάνιση του Pavkov:
"Γνωρίσαμε ότι άλλαξε το παιχνίδι στο Salzburg, όταν μπήκε, ήταν κάτι το εκπληκτικό. Σήμερα, όταν είδαμε ότι θα παίξει, ήταν ξεκάθαρο ότι θα άλλαζε το παιχνίδι καθώς αποτελεί ένα βασικό παίκτη- στόχο του Ερυθρού Αστέρα. Έπαιξε φοβερά. Νομίζω στο δεύτερο γκολ εξεπλάγην με τον εαυτό του που σκόραρε, αλλά βρήκε πολύ ωραία τη μπάλα. Πάλεψε, όπως όλοι τους άλλωστε, πολύ σκληρά. Γι αυτό λέω ότι τους άξιζε η νίκη." 
Για το αν τον ανησυχεί το ότι η Liverpool έχει χάσει και τα 2 εκτός έδρας παιχνίδια μέχρι τώρα:

"Έβγαζε νόημα να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Μερικές έπρεπε να γίνουν, ενώ άλλες θέλαμε να γίνουν. Στην τελική, είναι εύκολο να πούμε ότι δε δούλεψε. Βέβαια πρέπει να σιγουρευτούμε ότι αυτό δε θα ξανασυμβεί, αλλιώς τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα καθώς ακολουθεί ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι και την τελευταία αγωνιστική υποεχόμαστε τη Napoli. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα τα πάμε καλύτερα στο Παρίσι. Υπήρξαν πολλ΄'ες στιγμές που θα μπορούσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και δεν το κάναμε, αντ' αυτού πήραμε λάθος επιλογές. Δε νομίζω πως αυτό σχετίζεται με το αν παίζεις εντός ή εκτός, απλά συνέβη. Θα συζητήσουμε γι αυτό και θα βελτιωθούμε 100%, αλλά το σημερινό, δυστυχώς, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε πλέον."

Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.