Το μυστήριο με τον Zeljko Buvac και η επιστροφή του Pep Lijnders

Υπάρχει υπαλληλική σχέση Liverpool-Buvac; Πως θα συνεχίσει η ομάδα αν δεν επιστρέψει ποτέ ο Σερβο-βόσνιος;
 
Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης 
Μετά από 17 χρόνια ακατάπαυστης συνεργασίας μεταξύ των δύο, Klopp και Buvac ήρθαν σε ξαφνική οργανική ρήξη στα τέλη της περασμένης σεζόν, με τον Buvac να αποχωρεί από την ενεργό δράση στη Liverpool και το σύλλογο να ανακοινώνει πως η κίνηση αυτή οφειλόταν σε προσωπικούς λόγους του ίδιου του Σερβο-βόσνιου.

Είναι πράγματι πολύ περίεργο να αποφασίσει κανείς να αφήσει το «παιδί» του, την ομάδα που έφτασε ως και τον τελικό του Champions League χάρη και σε αυτόν. Ο Zeljko Buvac ήταν, εξάλλου, «Το Μυαλό», όπως ο ίδιος ο Klopp τον...βάφτισε κάποτε. Και πρέπει σίγουρα κάτι πολύ επείγον, κάτι πολύ ξαφνικό και ουσιώδες να έχει λάβει χώρα, για να αναγκάσει τον Buvac να αποστασιοποιηθεί τόσο απροόπτα και μάλιστα λίγο πριν τη συμμετοχή σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της προπονητικής του καριέρας.

Αν η λύση της συνεργασίας ήταν οριστική, πάντως, τότε σίγουρα θα είχε μεσολαβήσει παραίτηση εκ μέρους του Σερβο-βόσνιου ή απόλυση του από το σύλλογο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έχει γίνει, τουναντίον ο Buvac παραμένει υπάλληλος της Liverpool, και αυτό υποδεικνύει μάλλον πως όντως αποχώρησε για προσωπικούς λόγους και πως η Liverpool περιμένει απόκριση του, απάντηση, απόφαση για το τι θα κάνει ο ίδιος στο μέλλον, αφήνοντας την πόρτα του Melwood ανοιχτή συνεχώς. Επομένως, το πρόβλημα δεν φαίνεται να είναι στη Liverpool, αλλά στον Buvac.

Μπαίνοντας στη νέα σεζόν, λοιπόν, η Liverpool πορεύεται με τους Peter Krawietz (δεύτερο βοηθό προπονητή πίσω από τον Buvac), Andreas Kornmayer (υπεύθυνο φυσικής κατάστασης και εκγύμνασης) και John Achteberg (προπονητή τερματοφυλάκων) να πλαισιώνουν τον Jurgen Klopp στο προπονητικό team.

Με την πόρτα ανοιχτή στο Zeljko Buvac πάντοτε, όπως υπογραμμίστηκε και παραπάνω, αλλά τον ίδιο να μην έχει αποκριθεί στην πρόσκληση, ήταν για τη Liverpool ευτύχημα που η NEC Nijmegen απέλυσε τον Μάιο τον Pep Lijnders. Ο Ολλανδός προπονητής είχε και αυτός ανοιχτή πρόσκληση επιστροφής στους Reds σε περίπτωση που αποφάσιζε να το κάνει, μετά την αποχώρηση του τον Ιανουάριο για την NEC στην οποία ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή. Έτσι κι έγινε, με τον Lijnders να ενσωματώνεται και πάλι στο προπονητικό team του Klopp, ως ο σύνδεσμος της πρώτης ομάδας με την Ακαδημία αλλά και ως «Το Μάτι», ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τόσο την προώθηση των νεαρών όσο και τη βελτίωση των παικτών του ρόστερ με ατομικές προπονήσεις και όχι μόνο.

Σε περίπτωση που ο Zeljko Buvac αρνηθεί την ανοιχτή πρόσκληση της Liverpool, τότε είναι δεδομένο πως ο Pep Lijnders, που χαίρει άκρας εμπιστοσύνης από τον Klopp, θα αναλάβει περισσότερες ευθύνες και θα γίνει δικαιούχος περισσότερων πρωτοβουλιών ανάμεσα στο management team.
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.