Sturridge: Νιώθω πάλι σαν στο σπίτι μου!

Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος


Έχοντας περάσει το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν σε δανεισμό, ο Daniel Sturridge επέστρεψε στις τάξεις της ομάδας και αισθάνεται καλύτερα από ποτέ.

Ο Άγγλος φορ δεν βρήκε πέρσι τον χρόνο που επιθυμούσε στην ομάδα και παραχωρήθηκε δανεικός στην West Brom, όπου δεν κατάφερε παρά να αγωνιστεί σε 6 μόλις παιχνίδια.

Ωστόσο πλέον, το κλίμα φαίνεται να έχει αντιστραφεί για τα καλά και ο ίδιος δηλώνει ευτυχισμένος που βρίσκεται στη Liverpool.

"Είμαι τέλεια εδώ! Λατρεύω όλα τα παιδιά και ο δεσμός μεταξύ όλων είναι απίστευτος. Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου ξανά,"δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ομάδας μετά την εξαιρετική του εμφάνιση απέναντι στην Dortmund.

Η διάθεση του Sturridge είναι στα ύψη και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο, όντας από τους διακριθέντες της ομάδας στη φετινή προετοιμασία.

Ο Klopp δήλωσε χαρακτηριστικά χθες πως: "Το δεύτερο ημίχρονο χωρίς τον Daniel ήταν εντελώς διαφορετικό."

Ο ρόλος του Sturridge διαφοροποιείται αισθητά, καθώς πλέον φαίνεται να κινείται πιο κεντρικά και μακριά από την περιοχή, αλλά και σε επίκαιρες θέσεις για να τελειώνει φάσεις.

"Πιθανότατα κάνω περισσότερα πλέον. Είναι σημαντικό για μένα να συμμετέχω περισσότερο."

"Το να παίζω στην αιχμή του δόρατος είναι αυτό που μου αρέσει , αλλά είναι επίσης σημαντικό να γυρίζω και να περιφέρομαι γύρω από το αντίπαλο αμυντικό χαφ. Προσθέτει περισσότερες χορδές στο τόξο μου και δίνει στον προπονητή περισσότερες επιλογές αν θέλει να με χρησιμοποιήσει πιο βαθιά."

"Αλλά όποτε παίζω δεν έχει σημασία. Είναι απλά σημαντικό να παίρνω τα λεπτά συμμετοχής."

"Απλά συνέβη (η αλλαγή θέσης). Νομίζω πως ανέκαθεν ήμουν ικανός να το κάνω απλώς ήμουν στην κορυφή, οπότε δεν χρειαζόταν να το κάνω όσο συχνά το κάνω τώρα."

"Αλλά δεν έχει σημασία το που παίζω ή ποιος είναι ο ρόλος μου, εφόσον είμαι εκεί έξω και ωθώ τον εαυτό μου στα όριά του. Τα λεπτά στην προετοιμασία είναι σημαντικά, να δίνεις το καλύτερό σου και να δουλεύεις όσο πιο σκληρά μπορείς."

Η κακή του εμπειρία στην West Brom την ώρα που η Liverpool έφτανε μια ανάσα από την κατάκτηση του Champions League, έχει αυξήσει την επιθυμία του να επιστρέψει και να αποτελέσει κομμάτι του πρότζεκτ του Jurgen Klopp.

"Είμαι απλά χαρούμενος που έχω επιστρέψει και που προσπαθώ να ξαναγίνω μέρος αυτού του συνόλου."

"Όταν έφυγα έμαθα κι εκεί πράγματα. Κι αυτό καλό είναι. Όταν δεν συμμετέχεις στο περιβάλλον μαθαίνεις πράγματα για τον εαυτό σου, την ομάδα, βλέποντας από μακριά και παρακολουθώντας το πως παίζει η ομάδα. Μαθαίνεις περισσότερα όταν είσαι έξω από το περιβάλλον της ομάδας."

"Έμαθα πολλά παρακολουθώντας τα παιχνίδια της ομάδας, όντας σε διαφορετικό περιβάλλον και βλέποντας πως δούλευαν κι εκεί."

Η εξαιρετική φόρμα του Sturridge σε συνδυασμό με τις αργές επιστροφές όσων συμμετείχαν στο Μουντιάλ, του δίνει μια ευκαιρία με το πρωτάθλημα να ξεκινά μόλις σε 3 εβδομάδες.

Το πλάνο του ωστόσο, είναι πιο μακροπρόθεσμο.

"Η φιλοδοξία μου είναι να προπονούμαι σκληρά και να δουλεύω πολύ στην προετοιμασία. Υπάρχουν πολλές τρέχουσες προπονήσεις ακόμη και πολλά παιχνίδια να δώσουμε. Δεν υπάρχει πίεση. Υπάρχουν πολλοί αγώνες μέσα στη σεζόν, οπότε είναι απλά να τα δίνεις όλα και να παίρνεις τον χρόνο που σου αναλογεί."

"Δεν βάζω καμία πίεση στον εαυτό μου ή στον προπονητή ή τους συμπαίκτες μου. Απλά ευχαριστιέμαι για μένα. Είμαι κομμάτι ενός απίστευτου συνόλου, έχουμε την ευκαιρία να είμαστε πολύ επιτυχημένοι αυτή τη σεζόν. Όλοι τα πάνε καλά και συμβάλλουν στην ενότητα, το να είμαστε σαν ένα και να προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την επιτυχία της ομάδας, είναι το παν."

"Θέλουμε να κερδίσουμε τρόπαια και να είμαστε επιτυχημένοι. Ξεκινάει τώρα και η σεζόν είναι μεγάλη. Δεν έχει σημασία αν παίζεις στο πρώτο ή το 50ο παιχνίδι, από τη στιγμή που συμμετέχεις στο ταξίδι, αυτό μετράει."
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.