Harry Wilson: Τέσσερα φιλικά για να κερδίσει τη θέση του στη φετινή Liverpool

Οι μνηστήρες για τον Harry Wilson δεν είναι πολλοί. Είναι πάμπολλοι. Η παραμονή του νεαρού Άγγλου στη Liverpool βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στο χέρι του.

Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης 

Ο 21χρονος Harry Wilson έχει φέτος άλλη μία - κακώς κατά τη γνώμη μου - ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στη Liverpool. Και λέω κακώς γιατί αν κρίνουμε με όσα έχει κάνει και έχουν γραφτεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είτε είναι παιχταράς και οι άνθρωποι της ομάδας βλάκες, είτε είναι μέτριος, δεν ξέρουν τι να τον κάνουν και προσπαθούν να φτιάξουν το όνομα του μπας και τον πουλήσουν. 

Το (ακόμα;) ταλέντο των ακαδημιών της Liverpool έβγαλε μάτια πέρυσι στην Championship με την Hull City, όπου σκόραρε 7 φορές σε 13 παιχνίδια στο τελευταίο μόνο εξάμηνο της σεζόν. Και ρωτώ: τι άλλο περιμένουμε;

Γιατί αυτά τα ερωτήματα και η κατάθεση προσωπικών απόψεων; Επειδή το ρεπορτάζ για την περίπτωση του Wilson δεν είναι και το πιο ενθαρρυντικό: από τη μία, μεν, ο Klopp είναι έτοιμος να θέσει το radar του σε λειτουργία και να παρακολουθήσει όλα τα στοιχεία του Wilson κατά την προετοιμασία, κρίνοντας ανάλογα για το αν θα τον κρατήσει ή όχι. Από την άλλη, δε, πολλές ομάδες έχουν δηλώσει στη Liverpool το ενδιαφέρον τους για να τον αποκτήσουν ως δανεικό, ενώ εκείνη προθυμοποιείται να διαπραγματευτεί τους όρους τους δανεισμού (χρόνο συμμετοχής κλπ) και να σκεφτεί που θα τον στείλει, σε περίπτωση που δεν δείξει στον Klopp όσα αυτός περιμένει να δει στην προετοιμασία.

Σας έχω κι άλλη ερώτηση: ποιος ποδοσφαιριστής ήταν έτοιμος να κριθεί ποιοτικά στο τέταρτο φιλικό της προετοιμασίας, ήτοι 17 συγκεκριμένα ημέρες μετά την έναρξη αυτής; Οι ποδοσφαιριστές ακόμα ψάχνουν όχι μόνο τον αγωνιστικό ρυθμό τους αλλά και τα επίπεδα αντοχής και φυσικής τους κατάτασης τέτοιες ημέρες. Φυσικά, μετά το τελευταίο φιλικό επί αγγλικού εδάφους, κόντρα στην Blackburn, το σκηνικό θα αλλάξει στην Αμερική με την προσθήκη περισσότερων ποοσφαιριστών, όσων αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και άρα με περιορισμό του χρόνου συμμετοχής των νεότερων.

Ωστόσο στη Liverpool μάλλον αυτό (τα τέσσερα φιλικά και λίγος χρόνος - μάλλον - στην Αμερική) θεωρείται αρκετό για συμπεράσματα. Hull City, Aston Villa, Leeds, Derby, Stoke, Middlesbrough, Norwich, Preston, QPR, Reading, Swansea και West Brom έχουν ήδη μιλήσει με τη Liverpool και η απάντηση που έλαβαν ήταν πως σταδιακά θα υπάρξει επικοινωνία και συνεννόηση με όλους για να διευκρινιστούν οι όροι και οι συνθήκες του δανεισμού ώστε να ληφθεί η κατάλληλη απόφαση για τον Wilson. Όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε, μόνον αν ο μικρός δεν ικανοποιήσει τον Klopp.


Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η πρόταση της Celtic και του Brendan Rodgers απερρίφθη από τη Liverpool, για το λόγο πως την περασμένη σεζόν οι Κέλτες «κατάπιαν» τους νεαρούς παίκτες που πήραν ως δανεικούς (πχ δύο από Manchester City και Chelsea) δίνοντας τους ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, κάτι που οδήγησε στην ανάκληση των δανεισμών. Αυτή είναι και η αιτία για την οποία οι Reds σκοπεύουν να θέσουν ρήτρα για χρηματικές ποινές στο συμβόλαιο δανεισμού με την ομάδα που θα πάρει τον Wilson, αν και εφόσον γίνει αυτό, η οποία (ρήτρα) θα σχετίζεται με το χρόνο συμμετοχής του.

Αν είσαι...«θαυμαστής» ενός παίκτη, το αποδεικνύεις με επιλογές, όχι μόνον στα λόγια.
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.