Το παζλ του Champions League 2018/19: Έμειναν 6 κομμάτια

Δείτε πώς διαμορφώνεται ο χάρτης του Champions League 2018/19, σε ποιο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκεται η Liverpool και ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσει.

Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης 

Η UEFA τροποποίησε τον τρόπο πρόκρισης των ομάδων στους ομίλους της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης με βασικές καινοτομίες τις εξής: α) οι ομοσπονδίες που βρίσκονται ψηλότερα στη σχετική κατάταξη της UEFA στέλνουν πλέον περισσότερες ομάδες απευθείας στους ομίλους (τις βλέπετε στα δεξιά του πίνακα), γλυτώνοντας κάποια προκριματικά, β) και ο νικητής του Europa League (όπως και του Champions League) θα βρίσκεται πλέον εξαιτίας της ιδιότητας του αυτής στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, γ) 26 ομάδες (πάρα πολλές) θα προκρίνονται απευθείεας στους ομίλους και μόλις 6 θα έρθουν από τα προκριματικά. Εκεί, παραμένει ο διαχωρισμός σε «μονοπάτι πρωταθλητών» και «μονοπάτι πρωταθλήματος». Το πρώτο (στο οποίο παίζει η ΑΕΚ) θα δώσει 4 ομάδες στους ομίλους, ενώ το δεύτερο (με τον ΠΑΟΚ) θα δώσει μόλις 2.

Με γνώμονα, λοιπόν, τον παραπάνω πίνακα, ξεκινάμε την ανάλυση μας.

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα βρεθούν οι νικητές Champions League-Europa League και οι πρωταθλητές των πρώτων έξι σε κατάταξη ομοσπονδιών: Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern Munich, Manchester City, Juventus, Paris Saint-Germain και Lokomotiv Moscow.

Στα υπόλοιπα γκρουπ δυναμικότητας, οι ομάδες κατατάσσονται με βάση την κατάταξη τους στη λίστα της UEFA και τα μόνα δεδομένα είναι πως στο δεύτερο θα βρεθούν Borussia Dortmund, Porto, Manchester United, Shakhtar Donetsk, Napoli και Tottenham, στο τρίτο Schalke, Lyon, Monaco και CSKA Μόσχας και στο τέταρτο Inter και Hoffenheim.

Τι συμβαίνει, όμως, με τη Liverpool; Οι Reds, κατατάσσοντας μόνο τις 26 ήδη προκριθείσες ομάδες, βρίσκονται στην τελευταία θέση του POT2. Αυτό θα αλλάξει, όμως, αν έστω μία εκ των Benfica και Βασιλεία προκριθούν (αμφότερες έρχονται από το μονοπάτι του πρωταθλήματος, η Βασιλεία από το 2ο γύρο μάλιστα, κόντρα στον ΠΑΟΚ) και τότε η Liverpool θα βρεθεί στο POT3. Για την ιστορία, ίδια μοίρα έχει και η Roma, με τους Ιταλούς όμως να έχουν το περιθώριο της πρόκρισης μίας εκ των Benfica/Βασιλεία.

Ευχή πρώτη: Βασιλεία και Benfica να στραβοπατήσουν. 

Ευχή δεύτερη: Λοκομοτίβ Μόσχας.
Ευχή τρίτη: Πάμε να το πάρουμε μέσα στη Μαδρίτη!
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.