Από φυσικοθεραπευτής του Παναθηναϊκού, ιατρικός επικεφαλής της Liverpool

Η Liverpool ανακοίνωσε την πρόσληψη του Philipp Jacobsen ως διευθυντή ιατρικής αποκατάστασης και απόδοσης. Η ιστορία του έχει πολύ ενδιαφέρον.

Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης 
Η Liverpool, μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του Pep Lijnders πλάι στον Klopp και τους βοηθούς του, με αρμοδιότητα την ένωση ακαδημίας-first team, συνεχίζει την ενίσχυση της σε σημαντικούς ρόλους του προσωπικού της.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε σήμερα την πρόσληψη ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου, του Philipp Jacobsen, για το ρόλο του διευθυντή της ιατρικής αποκατάστασης και απόδοσης, κοινώς τον υπεύθυνο για την αντιμετώπιση των τραυματισμών.

Ο Jacobsen ξεκίνησε να εργάζεται το 1996 ως φυσικοθεραπευτής, παράλληλα με τις σπουδές του επάνω στο επάγγελμα. Πρώτος του σταθμός ήταν η γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα FC Eging am See. Αφού υπηρέτησε λίγα χρόνια και στην κλινική όπου έκανε την πρακτική του, προσλήφθηκε τον Ιούνιο του 2001 από τον Παναθηναϊκό, ως επικεφαλής του ιατρικού τμήματος, και έμεινε στους Πράσινους ως το Νοέμβρη του 2004, ζώντας προημιτελικό Champions League, συμμετοχή στο UEFA και το double του 2004 (κεντρική φωτογραφία, δεξιά).

Από τον Αύγουστο ως τον Ιανουάριο του ίδιου έτους ήταν, μάλιστα, προσωπικός φυσικοθεραπευτής της Ολυμπιονίκους αθλητή ιστιοπλοΐας, Σοφίας Μπεκατόρου, ενώ εργάστηκε ως φυσικοθεραπευτής και για την Ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς αγώνες Κωφών το 2004.

Για ενάμιση χρόνο εργάστηκε στην Porstmouth, πριν μεταβεί στο Qatar, για να αναλάβει το ρόλο του κύριου φυσικοθεραπευτή στην ορθοπεδική και αθλητιατρική κλινική Aspetar (την οποία επισκεύτηκε και ο Adam Lallana το φθινόπωρο του 2017 για θεραπεία). Το 2015 και για δύο χρόνια έκανε ένα...break από την Aspetar, δουλεύοντας στην εθνική ομάδα του Qatar, για να γυρίσει στην κλινική όπου ίδρυσε ένα ολόκληρο team εξειδικευμένων ανθρώπων αποκελιστικά για την αποκατάσταση σπουδαίων ονομάτων-αθλητών που την επισκέπτονταν.

Πλέον, μαζί με τον Δρ Andrew Massey, θα είναι επικεφαλής του ιατρικού τμήματος της Liverpool. Καλή αρχή Philipp! 

Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.