Δεύτερη σε συμμετοχή διεθνών και παίρνει χρήμα από την UEFA

Η UEFA μοίρασε το αστρονομικό ποσό τον 150εκ. ευρώ στις ομάδες ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στα προκριματικά, αλλά και στην τελική φάση του Euro 2016.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η UEFA 641 ομάδες από 54 διαφορετικές χώρες έχουν επωφεληθεί από τις πληρωμές που έγιναν με βάση συμφωνίας που έγινε μετά τα παράπονα ομάδων για το χρόνο που ξοδεύουν οι ποδοσφαριστές τους με τις εθνικές ομάδες, αλλά και τους τραυματισμούς που αποκομίζουν.

Για τους αγώνες προκριματικών η UEFA τόνισε ότι ανά μέσο όρο 3536 ευρώ ήταν το ποσό που είσπραξε η κάθε ομάδα για κάθε φορά που ποδοσφαιριστής της ήταν στην κλήση του προπονητή του, ασχέτως αν αγωνίστηκε.

Όσον αφορά την τελική φάση του τουρνουά, τα ποσά ήταν πολύ μεγαλύτερα, αφού σύμφωνα με την UEFA, οι ομάδες "Κατηγορίας 1" λάμβαναν 7321 ευρώ για κάθε παίχτη για την κάθε μέρα που ήταν στην Γαλλία, 4821 ευρώ οι ομάδες "Κατηγορίας 2" και 2410 ευρώ οι ομάδες "Κατηγορίας 3", χωρίς να διευκρινίζεται ποιες ομάδες ανήκουν σε κάθε κατηγορία.

Όσον αφορά την ομάδα μας, βρίσκεται δεύτερη στη σχετική λίστα, αφού έλαβε από την UEFA το ποσό των (σχεδόν) 3.4εκ. ευρώ. Μπροστά της στη σχετική λίστα μόνο η Juventus έχοντας λάβει περίπου 100 χιλιάδες ευρώ περισσότερα από την ομάδα μας.

Ο σχετικός πίνακας με το 'top-10':

Για όλα τα νέα της ομάδας μας, μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook.

*Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android συσκευές: Link*

Επιμέλεια: Σπύρος Χ.

Share on Google Plus

About Spyros YNWA

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.