Klopp: ''Προτιμώ να κοιτάζω μπροστά παρά πίσω, αρχίζοντας από το παιχνίδι με την Tottenham''(VIDEO)

Η Liverpool δεν ψάχνει για δικαιολογίες, αλλά μόνο για λύσεις για τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα καθώς προετοιμάζεται για το εντός έδρας παιχνίδι με την Tottenham Hotspur, σύμφωνα με τον Jürgen Klopp.Και ο Γερμανός ρωτήθηκε:

Για το ρεκόρ της Liverpool απέναντι στις ομάδες του 'top six'...

Είναι μάλλον θετικά από οτιδήποτε άλλο, αλλά αυτό δεν βοηθά πολύ. Δεν είναι ότι σκεφτόμαστε τώρα, «Εντάξει, ευχαριστώ τον Θεό που παίζουμε με την Tottenham και όχι κανέναν άλλο» ή κάτι τέτοιο. Εμείς οι ίδιοι φέραμε σε μια κατάσταση την ομάδα όπου αν παίζουμε πραγματικά καλά να κερδίζουμε - το οποίο θα είναι πραγματικά δύσκολο, όπως όλοι γνωρίζουν - τότε όλοι θα πουν, 'απέναντι στις κορυφαίες ομάδες, είναι καλοί'. Αλλά αν εμείς δεν αποδίδουμε, είναι άλλη μια μη καλή πληροφορία για μας, έτσι πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είμαστε πραγματικά έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Τότε θα σκεφτούμε άλλα θέματα - έχουμε ίσως δύο εβδομάδες μετά από αυτό το παιχνίδι για να λύσουμε όλα τα άλλα προβλήματα, αν εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια, έτσι ώστε να είναι η δουλειά που έχουμε να κάνουμε.

Ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά καλά πράγματα ακόμα, αλλά φυσικά στο τέλος ότι θα μπορούσα να πω εδώ δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά - θα πρέπει να το δείξουμε, πρέπει να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Όπως όλοι γνωρίζουν απέναντι σε μια ομάδα όπως η Tottenham, χρειαζόμαστε όλα όσα η Liverpool είναι σε θέση να κάνει και αυτό είναι πραγματικά, πραγματικά σημαντικό. Θα ήταν σημαντικό σε κάθε περίπτωση στον πίνακα, αλλά σε αυτήν την στιγμή είναι λίγο πιο σημαντικό και έχουμε επίγνωση αυτού του γεγονότος. H Tottenham είναι ένας ισχυρός αντίπαλος και μέχρι χθες, δεν ήταν μία καλή κατάσταση για εμάς. Αν παίξουμε όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Hull, καμία πιθανότητα. Αν παίξουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη Hull, έχουμε καλύτερη τύχη, αλλά θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα από ότι κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, όλοι γνωρίζουν για τον τρόπο που παίζει Tottenham. Πρόκειται για μια ισχυρή πλευρά, μια πλευρά που έχει μεγαλώσει μαζί και έχουν μερικά προβλήματα τραυματισμών - όπως έχουμε και εμείς. Είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση και θα είναι συναρπαστικό παιχνίδι.

Για την Tottenham που είχε κι εκείνη νωρίτερα 1/10 νίκες αλλά κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση και τώρα να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση...

Σας ευχαριστώ που μου το υπενθυμίσατε αυτό, κάτι για το οποίο δεν είχα ιδέα γιατί δεν σκέφτομαι πάρα πολύ για τις άλλες ομάδες. Ήξερα από πριν, χωρίς το παράδειγμα της Tottenham, ότι τα πράγματα όπως αυτό συμβαίνουν. Θα μπορούσαμε να βρούμε πολλές εξηγήσεις για πράγματα που συνέβησαν πριν από ένα μήνα, πριν από πέντε εβδομάδες ή οτιδήποτε άλλο. Την περασμένη εβδομάδα, όλα αυτά τα πράγματα, πολλά πράγματα είναι σαφή, αλλά στο τέλος στην κατάστασή μας η δουλειά που έχουμε να κάνουμε είναι να μην κοιτάξουμε για δικαιολογίες, δεν έχουμε παρά να αναζητήσουμε λύσεις. Αυτό είναι ότι κάνουμε, φυσικά. Το να μην είσαι σε καλή κατάσταση δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να κερδίσεις το επόμενο παιχνίδι. Είναι λίγο πολύ πιο δύσκολο να πεισθούν οι φίλαθλοι για το γεγονός ότι μπορούμε να κερδίσουμε εναντίον της Tottenham, αλλά αυτή είναι η κατάσταση και δεν αλλάζει τίποτα.

Πρέπει να είμαστε πραγματικά συγκεντρωμένοι. Είχαμε μια καλή εβδομάδα για προπόνηση, κάναμε 100 τοις εκατό τα σωστά πράγματα, όχι στην υψηλότερη ένταση σε αυτό το μέρος της σεζόν, μόνο πράγματα τακτικής πράγματα και τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε κατάσταση. Δυστυχώς, το ποδόσφαιρο δεν είναι σαν το ποδήλατο, μπορείς να το χάσεις. Μερικές φορές στο ποδόσφαιρο λίγα χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο κάνουν μια μεγάλη διαφορά και μπορεί να σου κοστίσει την εμπιστοσύνη στις σωστές στιγμές. Όπως είναι σε όλα τα πράγματα στη ζωή, για να αξίζεις τύχη ο μόνος τρόπος είναι να λειτουργήσεις και αυτό είναι που θα κάνουμε. Η δουλειά μου δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά είναι πάντα εύκολο να το απολαύσω γιατί είναι το ποδόσφαιρο και κάθε κατάσταση είναι μια πρόκληση.

Αν είσαι σε μια καλή θέση, τότε θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα μείνεις σε αυτή την κατάσταση. Εάν δεν είσαι σε αυτή την κατάσταση, τότε θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις λύσει όλα τα προβλήματα αμέσως. Υπάρχει πάντα μια δουλειά να κάνεις. Δεν είναι ότι μου αρέσει αυτό το σημείο που είμαστε εμείς τώρα, αλλά αυτό είναι μέρος της δουλειάς και είναι πολύ ενδιαφέρουσα και βοηθάει πολύ να μάθω όλο και περισσότερο και όλο και περισσότερα για όλους και όλα αυτά τα πράγματα. Το καλύτερο πράγμα και το καλύτερο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι ότι έχεις πάντα την ευκαιρία να κερδίσεις το επόμενο παιχνίδι. Το επόμενο παιχνίδι μας είναι το Σάββατο εναντίον της Tottenham - υπέροχα, στις 17:30(ώρα Αγγλίας), φανταστική ώρα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, προβολείς, υπέροχη ατμόσφαιρα - αυτό είναι όλο ακόμα ευχάριστο και αυτό είναι που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε.Για το αν μαθαίνει περισσότερα για τους παίκτες του, μετά και από την τωρινή φόρμα της ομάδας...

Φυσικά, για τα πάντα. 16 μήνες είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ακόμα δεν είναι η μακρύτερη θητεία του κόσμου. Φυσικά έχουμε μάθει. Ξέρω, ειδικά σε αυτήν την στιγμή, ότι κανείς δεν θέλει να το ακούσει αυτό, αλλά είναι σημαντικό: είμαστε ακόμα πεπεισμένοι ότι είναι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο και αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε κάθε κομμάτι πληροφορίας. Λίγα λιγότερο, μερικά περισσότερο, αλλά θα πρέπει να τα πάρουμε και να μάθουμε από αυτό. Φυσικά μπορείς να μάθεις σε καταστάσεις όπως αυτή και οι παίκτες να μάθουν, αλλά πάντα με τη συμβουλή μου, οπότε δεν μπορώ να κάνω ένα βήμα πίσω και να πω, «Ας δούμε πώς θα αντιδράσουν». Είναι η δουλειά μου να τους φέρω στη σωστή κατάσταση - να τους φέρω σε μια κατάσταση όπου πραγματικά υπάρχει μια πιθανότητα, μια μεγάλη ευκαιρία, μια φανταστική ευκαιρία για μας στο επόμενο παιχνίδι. Αυτό είναι ότι έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε σε όλη αυτή την εβδομάδα.

Για την επίδραση του κόσμου στο αυριανό παιχνίδι...

Αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που είναι πιο εύκολο - είναι πιο εύκολο όταν κερδίζεις 20 παιχνίδια στη σειρά και τότε θα μου πείτε ότι οι οπαδοί πρέπει να είναι εκεί και όλα αυτά τα πράγματα. Δεν είμαι ανόητος - ξέρω ότι οι άνθρωποι τότε θα σκεφτούν, 'Ναι, ναι, ναι - αλλά πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να αποδώσεις'. Αλλά θα ήταν πολύ ωραίο αν όλοι μαζί δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα η οποία είναι εξαιρετική, διότι ότι άλλο θα ήταν χάσιμο χρόνου. Είμαστε εκεί πάλι με ότι έχουμε, όντας σε ένα ξενοδοχείο το βράδυ πριν, προετοιμάζοντας τα πάντα, συνεδριάσεις - βίντεο, κάνοντας συναντήσεις και όλα αυτά τα πράγματα. Οι άνθρωποι έχουν ένα μακρύ ή όχι μακρύ ταξίδι στο γήπεδο, τα πάντα είναι έτοιμα, έτσι ώστε όταν είμαστε εκεί, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο. Αυτό είναι το πώς το βλέπω εγώ, αλλά, φυσικά, ξέρω ότι αυτό δεν είναι μια κατάσταση, όταν μπορώ να το αναγκάσω και να πω «έλα». Ελπίζω ότι όλοι εξακολουθούν να ξέρουν πόσο σημαντικό είναι και είναι έτοιμοι να αποδώσουν.

Για το αν τα τελευταία αποτελέσματα σήμαιναν πολλά για την επίλυση των προβλημάτων μέσα στην προπόνηση...

Τις περισσότερες φορές, κάνω ότι πρέπει να κάνω και όχι αυτό που θέλω να κάνω. Αν έκανα πάντα αυτό που θέλω να κάνω, τότε αγαπώ να βλέπω τις ασκήσεις στα σουτ, αλλά αυτό δεν βοηθά πολύ. Είναι φανταστικό, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό όλη την ώρα, ακόμη και όταν οι άνθρωποι σκέφτονται να μην σκοράρουν τόσο οπότε 'παρακαλώ προπονηθείτε στα σουτ'. Εμείς το κάνουμε, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε όλη την ώρα. Αγαπώ να βλέπω τους παίκτες μου σε διαφορετικό είδος παιχνιδιών, αλλά αυτό δεν είναι συνήθως αυτό που κάνουμε - θα κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε. Αναγνωρίσαμε ότι σε ένα σημείο χάσαμε τη ροή, φυσικά. Σε αυτή τη στιγμή, όχι μόνο δεν χάνουμε τη ροή, αλλά τότε δεν υπήρχε αυτό, δηλαδή αυτός ο παίκτης να είναι έξω, αυτός ο παίκτης να έρχεται πίσω, αλλά να μην έχει ρυθμό, αυτός ο παίκτης να επιστρέφει από άλλη χώρα, τότε αυτός ο παίκτης να είναι τραυματίας, στη συνέχεια, αυτός ο παίκτης να επιστρέφει μετά από πόσες μέρες ... και τότε θα έρθουν και άλλοι δύο παίκτες που είναι άρρωστοι ή τραυματισμένοι. Σε μια καλή στιγμή, δεν είναι ένα πρόβλημα, αλλά είναι πραγματικά σπάνιο ότι ένας παίκτης είναι έξω και στη συνέχεια ο άλλος παίκτης που έρχεται να είναι σε μια κατάσταση παγκόσμιας κλάσης επειδή δεν παίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε αυτή τη στιγμή, καταλαβαίνω 100 τοις εκατό και σέβομαι που έχετε όλες αυτές τις ερωτήσεις, αλλά είμαι σχεδόν 0,0 τοις εκατό ενδιαφερόμενος για το πως ήταν τα πράγματα πριν. Με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο για το τι θα είμαστε, τι μπορούμε να κάνουμε, ποιο αποτέλεσμα μπορούμε να πάρουμε, τι επιδόσεις μπορούμε να δείξουμε και πού και πότε μπορούμε να αποδώσουμε. Στα όνειρά μου, μπορούμε και στα 14 παιχνίδια - και πάλι, ξέρω πώς ακούγεται, αλλά δεν μπορώ να αλλάξω τα όνειρά μου. Γι 'αυτό δουλεύω. Μετά από αυτά τα 14 παιχνίδια, αυτό είναι μια άλλη στιγμή, όταν βλέπουμε πίσω, τότε θα κοιτάξουμε πίσω και θα χρησιμοποιούμε όλες αυτές τις εμπειρίες. Χρησιμοποιούμε όλα τα πράγματα που μάθαμε ο ένας για τον άλλο και, στη συνέχεια, ναι, θα πάρουμε αποφάσεις που θα μας βοηθήσουν στην επόμενη σεζόν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Jürgen Klopp ρωτήθηκε και για το ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών.Ο Γερμανός φάνηκε αισιόδοξος για τη συμμετοχή των Lallana και Lovren στη σημερινή προπόνηση, με τους δύο παίκτες να έχουν πρόβλημα στον αχίλλειο και στο γόνατο αντίστοιχα.

Ο Klavan θα συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα αν και θα πρέπει να ελεγχθεί και ο ίδιος αν θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τους Spurs.

  ''Δεν είναι ακόμη σίγουρο αν θα προπονηθεί ο Dejan, καθώς ακόμη νιώθει ενοχλήσεις. Αλλά ακόμη έχουμε ελπίδες, οπότε θα δούμε στη συνέχεια της ημέρας.''

  ''Ο Adam Lallana έλειπε για δύο μέρες από τις προπονήσεις λόγω προβλήματος στον αχίλλειο τένοντα, οπότε θα δούμε. Είναι πρόθυμος και εμείς θέλουμε, σίγουρα, να προσπαθήσει να προπονηθεί σήμερα, και μετά θα είναι διαθέσιμος, επειδή ήταν εκτός για μόλις δύο μέρες.''

  ''Ο Ragnar είχε μία βακτηριακή μόλυνση και ήταν για 6 μέρες στο κρεβάτι, και έχασε λίγο βάρος. Έτρεξε χθες, και ένιωσε αρκετά καλύτερα. Ήταν στην προπόνηση σήμερα αλλά θα δούμε τι θα κάνουμε και με τον Klavan.''

Σε βίντεο οι δηλώσεις του προπονητή μας:


Πηγή: Liverpoolfc.com
Επιμέλεια: Χρήστος Τσακαλέρης
Share on Google Plus

About Χρήστος Τσακαλέρης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.