Ο Bill Gates αρνήθηκε να αγοράσει τη Liverpool

Πρόσφατα, δικαστικά έγγραφα που αφορούσαν την πώληση της ομάδας τον Οκτώβριο του 2010 αποκάλυψαν ότι είχε γίνει μια προσέγγιση στον Bill Gates, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, πριν επιτευχθεί μια συμφωνία με την FSG. 

Η φύση της συμφωνίας, μαζί με μια ανάλογη προσπάθεια να πάρει την ομάδα ο Robert Kraft, o ιδιοκτήτης των New England Patriots, αποκαλύφθηκε σε διάφορα νόμιμα έγγραφα που είδαν το φως της ημέρας και αφορούσαν την Mill Financial, μια εταιρεία η οποία προσπάθησε και αυτή με τη σειρά της να αγοράσει τη Liverpool αλλά απέτυχε.


Διερωτώμενος σχετικά με το αν υπήρξε έστω μια προσπάθεια να πωληθεί η ομάδα στους Bill Gates και Bob Kraft στις Η.Π.Α. ο τότε πρόεδρος της Liverpool, Martin Broughton επιβεβαίωσε την είδηση. Επιπλέον πρόσθεσε πως κατά την περίοδο είχε γίνει μια παγκόσμια έρευνα σχετικά με έναν αγοραστή.

Οι δυο μεγαλοεπιχειρηματίες δεν απάντησαν ποτέ στην προσέγγιση της Liverpool, και έτσι τελικά μείναν τρεις ενδιαφερόμενοι στο τραπέζι, η FSG(τότε γνωστή ως NESV), η Meriton και η Mill Financial, οι δύο τελευταίες όμως κατέθεσαν προσφορά μόνο αφού είχε ήδη επιτευχθεί μια συμφωνία με την FSG. Αν και αργοπορημένα, και οι δύο κοστολόγησαν την Liverpool πιο ψηλά από την FSG, η οποία κατέθεσε μια πρόταση περί τα 285-300 εκατομμύρια λίρες. Καμμία από τις άλλες δύο δεν εξετάστηκε βέβαια, καθώς ήδη είχε επιτευχθεί μια συμφωνία με την FSG.

Επιμέλεια: Κουρουλέας Γεώργιος
Πηγή: The Times


Share on Google Plus

About George Kourouleas

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.