Jurgen Klopp: ''Μεγάλη απογοήτευση, συγχαρητήρια στην Southampton''


Τίποτα δεν πηγαίνει καλά στην Liverpool από τη στιγμή που μπήκε το νέο έτος και ο αποκλεισμός από την Southampton ήρθε τη χειρότερη δυνατή στιγμή.
Δεύτερη σερί ήττα στο Anfield και πλέον ο Jurgen Klopp πρέπει να βρει τι φταίει και να το διορθώσει άμεσα.Μετά από το παιχνίδι με την Manchester City την τελευταία μέρα του χρόνου, η Liverpool έχει δώσει εφτά αγώνες, μετρώντας μονάχα μια νίκη και αυτή κόντρα στην Plymouth και αυτό δείχνει ότι πρέπει κάτι να διορθωθεί και μάλιστα άμεσα, ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος αλλά κι άλλοι στόχοι.

Μετά το τέλος του αγώνα με την Southampton, ο Jurgen Klopp δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου:

Η αντίδρασή του για την ήττα και τον αποκλεισμό της Liverpool:

«Είμαι απογοητευμένος, υπάρχει μεγάλη απογοήτευση.
Πρώτα απ 'όλα, πολλά συγχαρητήρια στην Southampton, κέρδισαν και τα δύο ματς κι έτσι τους αξίζει να πάνε στον τελικό, αλλά νομίζω ειδικά στο σημερινό παιχνίδι ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, γι' αυτό και είμαι απογοητευμένος.
Στο πρώτο ημίχρονο, ήταν δύσκολο - ο άνεμος ήταν πραγματικά παράξενος, ήταν δύσκολο να το χειριστούμε.
Είδατε ένα ή δύο φάσεις όταν η μπάλα σταμάτησε σε ένα σημείο που κανείς δεν το περίμενε και ήταν δύσκολο όταν παίζεις ποδόσφαιρο μόνο στην μία πλευρά.
Το σχέδιο της Southampton ήταν επίθεση με αντεπιθέσεις, κάτι που έκαναν πολύ καλά.
Κατά το πρώτο μέρος, μία με δύο αντεπιθέσεις θα μπορούσαμε να τις έχουμε υπερασπιστεί καλύτερα και δεν θα έπρεπε να βγαίνει σε ένας εναντίον ενός ο Redmond, αλλά όλα τα υπόλοιπα ήταν ένα καλό παιχνίδι από την Southampton.

Στο δεύτερο ημίχρονο το κάναμε πολύ καλύτερα, παίξαμε ποδόσφαιρο και είχαμε μία με δύο καλύτερες πάσες στις σωστές θέσεις, δημιουργώντας εξαιρετικές ευκαιρίες.
Απέναντι σε μια ομάδα όπως η Southampton που παίζει με αυτόν τον τρόπο, να δημιουργεις αυτές τις μεγάλες ευκαιρίες είναι πολύ δύσκολο, αλλά ήταν κάτι που κάναμε.
Όλοι γνωρίζουμε πως συνήθως σκοράρουμε σε καταστάσεις σαν αυτή, αλλά δεν τα καταφέραμε και πρέπει να το δεχτούμε, είμαστε εκτός και πρέπει να το δεχτούμε.
Για μένα ως προπονητής, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζω σχετικά με την απόδοση και δεν θα το αγνοήσω αυτό, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι φυσικά απογοητευμένος γιατί αξίζαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, αν αυτό θα ήταν αρκετό για για να περάσουμε στον τελικό, δεν έχω ιδέα.
Οφείλουμε να συγχαρούμε την Southampton και τους ευχόμαστε ό, τι καλύτερο».Σχετικά με την απόδοση της Liverpool:
«Η απόδοση ήταν απολύτως εντάξει, δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες.
Τώρα όλοι θα θέλουν να πουν «αλλά δεν σκόραρες» και αυτό είναι σωστό, απόλυτα σωστό.
Αλλά για μένα ως προπονητής, είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος που επιλέγουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και ήταν απολύτως εντάξει.
Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν κακό, αλλά ήταν μια δοκιμασία, παρόμοια με την Swansea - κυρίαρχοι, κυρίαρχοι, κυρίαρχοι αλλά όχι γκολ.
Δεν χάσαμε το νεύρο μας, έχουμε κολλήσει με το συνηθισμένο πρόγραμμα μας, το κάναμε λίγο καλύτερα σε ένα ή δύο στιγμές στο δεύτερο μέρος και αμέσως είχαμε μεγαλύτερες ευκαιρίες.
Αυτό ήταν καλό, αλλά στο τέλος μείναμε εκτός και χάσαμε και τους δύο αγώνες και νομίζω ότι κανείς δεν θα μιλάει γι'αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Για εμάς, η απόδοση είναι πολύ σημαντική και είμαι εντάξει με αυτό, αλλά θα ήθελα πραγματικά να μιλάμε για το σχεδιασμό του τελικού και όχι για την απόδοση.
Είμαστε στη λάθος πλευρά του ημιτελικού».Για την πρόκληση του να παίζει κόντρα σε ομάδες που αμύνονται βαθιά και πως θα το αντιμετωπίσει:

«Για μένα ως προπονητής δεν είναι και τόσο δύσκολο, διότι έχουμε άλλες καταστάσεις, μπορείς να κερδίσεις την μπάλα πίσω και να κάνεις διαφορετικά πράγματα.
Δεν είμαστε η μόνη ομάδα στον κόσμο που έχει να κάνει με αυτό, δεν παίζει κάθε ομάδα έτσι εναντίον μας, το 70 με 80 τοις εκατό από τα παιχνίδια είναι σαν το σημερινό, το γνωρίζαμε από πριν, αλλά έχουμε ακόμα για να προσαρμοστούμε σε αυτό στο 100 τοις εκατό.
Θα πρέπει να σκοράρουμε για να αλλάξει η κατάσταση, τότε το παιχνίδι αλλάζει λίγο, όχι εναντίον κάθε ομάδας, αλλά μερικές ομάδες είναι ευχαριστημένες με το να βρίσκονται μονάχα με 1-0 πίσω στο σκορ.
Δεν έχουμε να σκεφτούμε γι 'αυτό, είναι το πιο δύσκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν είμαστε η μόνη ομάδα που έχει να το αντιμετωπίσει.

Η Southampton συνήθως παίζει με εντελώς διαφορετικό τρόπο, αν έπαιζε πάντα έτσι, κατά πάσα πιθανότητα θα είχε πάρει παραπάνω βαθμούς επειδή η αντεπίθεση τους ήταν πραγματικά καλή, και κράτησε το αποτέλεσμα με λίγη τύχη.
Δημιουργώντας ευκαιρίες απέναντι σε μια ομάδα όπως η Southampton, πραγματικά δεν είναι εύκολο, αλλά το κάναμε τόσο καλά και τότε θα πρέπει να σκοράρεις. Αυτό είναι όλο, αυτό δεν συνέβη σήμερα, αλλά αυτό δεν είναι ένα γενικότερο πρόβλημα, είναι μόνο για απόψε».


Σχετικά με το αν έχει ανησυχίες ότι θα υπάρξει πονοκέφαλος από αυτό το αποτέλεσμα:

«Όχι, απολύτως όχι, με τίποτα.
Είπα κάτι παρόμοιο πριν από ένα δευτερόλεπτο (σε άλλη συνέντευξη), αν αμφισβητήσουμε την πορεία μας μετά από αυτά τα μικρά, μικρά προβλήματα που είχαμε σήμερα, θα ήταν πραγματικά περίεργο πράγμα.
Ξέρουμε απόλυτα την κατάσταση, δεν έχουμε πάρει τους πόντους που θέλουμε, αυτή είναι η κατάσταση όπως έχει.
Ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και εμείς γνωρίζουμε για το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίξουμε, έτσι ώστε να είναι όλα καλά, υπάρχουν φορές που αυτό δεν συνέβη, αλλά απόψε ήταν μια πραγματικά καλή απόδοση σε δύσκολες συνθήκες.
Είπα μερικές φορές όταν ήρθα εδώ για τον άνεμο και όλοι γελούσατε, αλλά σήμερα ήταν πραγματικά δύσκολο να παίξες ποδόσφαιρο με αυτό τον άνεμο.
Είμαι εντάξει με την απόδοση, αλλά απογοητευμένος για τον αποκλεισμό».


Για την ανανέωση του Philippe Coutinho:

«Οι δύο πλευρές έκαναν μια μεγάλη δήλωση, η ομάδα και ο Phil - Είναι ένας παίκτης που προφανώς όλοι στον κόσμο θα ήθελαν να τον έχουν στην ομάδα τους και ότι ο ίδιος θέλει να μείνει εδώ.
Για εμάς, αυτό είναι απίστευτα σημαντικό.
Αυτός δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που θέλουμε να κρατήσουμε, αλλά θα γράψετε περισσότερα όταν μπορέσουμε να πούμε για αυτό.
Το ότι όλοι τον ήθελαν ήταν προφανώς αλήθεια γιατί κανείς στο ποδόσφαιρο δεν είναι τυφλός και δεν μπορεί να δει πόσο μεγάλες είναι οι ικανότητες του.
Εμείς θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με τους παίκτες που θέλουμε και αυτό θα συμβεί μέσα στους επόμενους μήνες και στα επόμενα χρόνια, γιατί η βάση είναι πραγματικά καλή εδώ και έτσι ο Phil είναι ο πρώτος που δείχνει ότι σκέφτεται το ίδιο».

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης

Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.