Όλοι μας ήμασταν σίγουροι ότι ο Salah θα «έπιανε» στη Liverpool


Κανείς δεν θα έπρεπε να ξαφνιαστεί με την ευκολία με την οποία ο Mo Salah έχει προσαρμοστεί πλέον στην Liverpool, σύμφωνα με τον συμπαίκτη του Simon Mignolet.

O Αιγύπτιος διεθνής τα πάει φοβερά στο ξεκίνημά του στους Reds, από τότε που ήρθε από τη Roma τον Ιούνιο, σκοράροντας τρία γκολ στις πέντε πρώτες εμφανίσεις του με την ομάδα.

Οι εμφανίσεις του Mo από τότε που ήρθε τον έφεραν υποψήφιο για παίκτη του μήνα για τον μήνα Αύγουστο για την Premier League μαζί με τον συμπαίκτη Sadio Mane.

Αλλά για τον Mignolet αυτό δεν ήταν έκπληξη, καθώς ο Βέλγος keeper ήξερε την ποιότητά του και ήξερε ότι δεν του έλειπε η εμπειρία από την ζωή στην Αγγλία και αυτά ήταν τα σημεία κλειδιά για μια σίγουρη επιτυχία του παίκτη στην ομάδα.

Ο Mignolet είπε: «Ήταν στην Chelsea προηγουμένως, οπότε έχει την απαιτούμενη εμπειρία της Premier League.

«Είναι ένας γρήγορος παίκτης αλλά και πολύ δυνατός την ίδια στιγμή στα πόδια του, και έτσι μπορεί να νικήσει τις μονομαχίες και να τα βγάλει πέρα με το υψηλό φυσικό επίπεδο στην Premier League

«Κανείς δεν αμφιβητούσε το γεγονός ότι ο Mo θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε αυτό. Είχε μια φοβερή σεζόν με τη Roma και ήρθε εδώ με πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του.»

«Ας ελπίσουμε ότι μπορεί να συνεχίσει αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή για εμάς γιατί αυτοί οι παίκτες σαν και τον Mo μπορούν να κάνουν την διαφορά και να αλλάξουν τα παιχνίδια για εμάς»

O Mohamed Salah πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του αφού έχει σκοράρει το τρίτο γκολ της Liverpool επί της Arsenal

Η ομάδα του Jürgen Klopp σημείωσε 14 τέρματα στα πρώτα πέντε παιχνίδια αυτή τη σεζόν, και ο Mo μαζί με τον Mane ήταν οι κύριοι παράγοντες για αυτό.

Ο Mignolet εκθείασε την ωμή ταχύτητα που έχουν αυτοί οι δύο παίκτες και σημείωσε πως είναι κλειδί για την επιτυχία των Reds και για το πόσο απειλητική είναι η ομάδα στην επίθεση, αλλά δε θα μπορούσε να παραλείψει και την καλύ δουλειά που γίνεται στο αμυντικό κομμάτι.

«Ο Mo είναι πολύ σημαντικός για εμάς επειδή, μαζί με τον Sadio, έχει αυτή την ταχύτητα.»

«Η ταχύτητα είναι κάτι που δε μπορείς να προπονήσεις, πρέπει να το έχεις για να πιέσεις τον αντίπαλο, για να τρέχεις  σε κενούς χώρους, και να απασχολείς διαρκώς τους αντίπαλους αμυντικούς.»

«Αυτό το έχουν, οπότε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, όχι μόνο στην αντεπίθεση αλλά και στην κανονική ροή του αγώνα.»

«Αυτό που είναι ξεχωριστό σε αυτούς είναι το ότι δουλεύουν πολύ σκληρά στον αγώνα, γυρνάνε, μας βοηθάνε στην άμυνα και αυτό μερικές φορές είναι πολύ σημαντικό για έναν winger»

«Φυσικά, ο καθένας θέλει να σκοράρει γκολ και ο καθένας θέλει να δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά πρέπει να είσαι ένα γρανάζι σε μια καλοκουρδισμένη άμυνα ώστε να λειτουργήσει ολόκληρη η μηχανή. Και αυτό το κάνουν, οπότε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μαζί τους.»

Μετάφραση/Επιμέλεια: Κουρουλέας Γιώργος
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About George Kourouleas

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.