Klopp: Είμαστε απογοητευμένοι

Ο Jürgen Klopp παραδέχτηκε ότι έμεινε απογοητευμένος από την ισοφάριση της Sevilla, που αρνήθηκε στη Liverpool και τους 3 βαθμούς στην έναρξη των ομίλων του Champions League, αλλά ο προπονητής επέμεινε ότι η πλευρά του θα μάθει από την ισοπαλία της Τετάρτης.


Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...


Οι Reds κυριάρχησαν σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού στο Anfield, με γκολ από τον Roberto Firmino - ο οποίος πέτυχε το δοκάρι στο πέναλτι που εκτέλεσε λίγο πριν το ημίχρονο - και ο Mohamed Salah έβαλε μπροστά τους Reds μετά το γκολ του Ben Yedder που είχε ανοίξει το σκορ για τη Sevilla.

Ωστόσο, η ισοφάριση στο 72ο λεπτό από τον Joaquin Correa χάρισε τον βαθμό στην ισπανική ομάδα, αφήνοντας τον Klopp να αναλογιστεί την ευκαιρία που χάθηκε από τη Liverpool για να ξεκινήσει η σεζόμ στο Group E με νίκη.

Δείτε τι είχε να πει ο Γερμανός...

Για το αν νιώθει απογοητευμένος με την ισοπαλία...

Αυτό είναι το πώς είναι - είναι ένα παιχνίδι αποτελεσμάτων, σκόραραν δύο φορές, σκοράραμε δύο φορές, έτσι είχαμε ισοπαλία. Απογοητευμένος; Δεν είμαι σίγουρος γι 'αυτή τη λέξη, αλλά δεν είμαι ευτυχής για αυτό, αλλά είμαι χαρούμενος για ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού. Προσπαθήσαμε να αγνοήσουμε το αποτέλεσμα του περασμένου Σαββατοκύριακου, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, είμαστε ανθρώπινα όντα και αυτό απομακρύνει την αυτοπεποίθηση και είδα ότι ήμασταν πραγματικά καλοί από το πρώτο δευτερόλεπτο, κάναμε ένα καλό παιχνίδι.

Πολλές φορές όταν δύο καλές ομάδες παίζουν ο ένας τον άλλον τότε είναι κάπως βαρετό [αλλά] νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι ήταν σήμερα(σ.σ. χθες) το αντίθετο. Ο κύριος λόγος γι 'αυτό ήταν η επιθυμία, η απληστία και το πάθος της ομάδας μου, και ο σεβασμός για τη Sevilla, επειδή δεν εγκατέλειψαν ποτέ. Ήταν τυχεροί με το πέναλτι, αυτό είναι σίγουρο, ίσως ένα δεύτερο πέναλτι ήταν πιθανό, [αλλά] είχαμε περισσότερες ευκαιρίες και αυτό είναι σημαντικό που έχουμε τις ευκαιρίες, που δημιουργούμε.

Ακόμη και σε μια αμυντικά πολύ καλά οργανωμένη πλευρά, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίεςες - δεν τις χρησιμοποιήσαμε, αυτή είναι η αλήθεια, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό να συνεχίζεις. Υπάρχουν πολλά από αυτό το παιχνίδι στο οποίο μπορούμε να οικοδομήσουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε φυσικά.

Για το αν το τελείωμα των φάσεων έχει αρχίσει να γίνεται πρόβλημα για την ομάδα...

Εάν σουτάρουμε συχνά και δεν σκοράρουμε τότε πιθανόν να είναι ένα πρόβλημα, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι έτσι. Σε ένα παιχνίδι σαν αυτό, συνήθως κερδίζεις πιο συχνά από ότι κάναμε απόψε(σ.σ. χθες), οπότε κανείς δεν πρέπει να βασιστεί σε αυτό που προσπαθούμε συχνά και δεν σκοράρουμε. Το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι η δημιουργία ευκαιριών και το κάναμε σε διαφορετικές καταστάσεις. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι θα πουν ότι ήταν αντεπίθεση και ναι, μερικές ευκαιρίες είχαμε μετά από αντεπιθέσεις. Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε; Ναι, αλλά δεν το κάναμε. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό, αλλά δεν είναι μια ασθένεια που μπορείς να την αλλάξεις. Θα δουλέψουμε σε αυτό, όπως δουλεύουμε σε άλλα μέρη του παιχνιδιού μας, σίγουρα.

Για το αν η ένταση της απόδοσης των Reds έπεσε κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου...

Είναι μια έντονη περίοδος για εμάς. Έχουμε πολλά παιχνίδια και είχαμε ένα κακό παιχνίδι πριν από λίγες ημέρες. Δεν ήταν στην πραγματικότητα το σχέδιο που λέμε ότι δεν το κάνουμε αυτό πια [στο δεύτερο μισό], αλλά είναι φυσικό να κάνεις τέτοια πράγματα. Ήταν πολύ έντονο από την πλευρά μας αυτό που κάναμε στο πρώτο μισό και είναι φυσιολογικό να έχεις αυτό το μικρό διάλειμμα. Όσο δεν συμβαίνει τίποτα στο παιχνίδι μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή τη φορά ακόμα για να ελέγξεις το παιχνίδι, τότε θα σκοράρεις σε άλλες στιγμές. Σίγουρα, αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που μπορούμε να βελτιώσουμε 100%, αλλά είναι πιθανότερο να δείτε δύο ημίχρονα όπως το δεύτερο μισό από ότι βλέπετε τα δύο ημίχρονα όπως το πρώτο, επειδή αυτό ήταν απολύτως εξαιρετικό, αλλά είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό πολύ περισσότερο από ότι το κάναμε απόψε.

Μέχρις ότου σημείωσαν το δεύτερο γκολ ελέγχαμε το παιχνίδι, έτσι είναι επίσης ώριμο και κάτι πολύ σημαντικό, ειδικά με λίγα περισσότερα παιχνίδια τις επόμενες εβδομάδες. Μερικοί παίκτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν το επίπεδο από το πρώτο ημίχρονο, οπότε δεν νομίζω ότι ήταν κάτι φυσικό, ήταν ένα είδος συγκέντρωσης. Βρισκόμαστε ακόμα σε διαδικασία βελτίωσης και πρέπει να το μάθουμε αυτό. Αυτή είναι η δουλειά μου, το βλέπω και έπειτα πρέπει να πάρω τις πληροφορίες και να δουλέψω με τις πληροφορίες. Είναι ένα από τα μέρη για τα οποία θα μιλήσουμε.


Για το αν χρειαζόταν να ανεβάσει ψυχολογικά την ομάδα του μετά το παιχνίδι...

Δεν έχω πολύ χρόνο μετά το παιχνίδι. Μου έχεις αρκετά νωρίς μετά το παιχνίδι, έχω πολλές συνεντεύξεις να δώσω. Δεν είναι καιρός να τους ανεβάσουμε ή οτιδήποτε άλλο. [Το συναίσθημα είναι] απογοήτευση, είναι απογοήτευση, είναι εντελώς φυσιολογικό, αλλά αυτό είναι δίκαιο. Είμαστε υπεύθυνοι για τα πολύ, πολύ, πολύ καλά μέρη του παιχνιδιού και είμαστε επίσης υπεύθυνοι για τα όχι τόσο καλά κομμάτια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα πάρουμε και πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αισθάνεσαι απογοητευμένος μετά από παιχνίδια όπως αυτό? Δεν είναι ότι έρχομαι και λέω, 'Ελάτε, μην ανησυχείτε, ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι ότι είπαν έξω!' Αυτό δεν είναι το πώς λειτουργεί, πρέπει να μάθεις μερικές φορές, χρειάζεσαι το σωστό συναίσθημα αφού δοκιμάσεις πολλά.

Δεν είμαι σίγουρος ότι δοκιμάσαμε τα πάντα, αλλά προσπαθήσαμε πολύ και δεν πήραμε και τους 3 βαθμούς σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν έχουμε χρόνο για απογοήτευση ή απογοήτευση για πολύ, αλλά μια νύχτα δεν είναι πρόβλημα. Αύριο, θα αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για τη Burnley με βάση το παιχνίδι σήμερα, έτσι είναι. Όπως είπα, [κάναμε] πολλά καλά πράγματα και μερικά όχι τόσο καλά πράγματα. Αν κερδίσουμε απόψε 4-0, που πιθανώς θα ήταν εφικτό, όλοι θα πιστεύουν ότι πετάμε και αυτή είναι η τέλεια αντίδραση στο τελευταίο παιχνίδι και τώρα είμαστε το μεγάλο φαβορί για τους ομίλους. Αλλά θα είναι πάντα σκληρή δουλειά στο Champions League και απόψε είμαστε έτοιμοι για αυτή τη σκληρή δουλειά αλλά δεν πήραμε το πλήρες πακέτο, έτσι είναι. Τώρα πρέπει να εργαστούμε με αυτή τη βάση, και αυτό είναι απολύτως εφικτό.

Για τη θερμή υποδοχή του Philippe Coutinho από τον κόσμο...

Ο Phil προπονήθηκε τις τελευταίες μέρες πραγματικά, πολύ καλά αλλά απόψε σε μερικές καταστάσεις δεν ήταν πολύ τυχερός και ήταν χωρίς ρυθμό. Αλλά τον βοήθησε να μπορεί να παίξει απόψε και μας βοήθησε μακροπρόθεσμα, σίγουρα, έτσι όλα είναι καλά.

Για τις καταστάσεις των γκολ της Sevilla...

Το πρώτο γκολ ξεκινάει σε μια κατάσταση στο κέντρο, όταν μπορούμε να πάρουμε εύκολα την μπάλα. Ο Emre είναι λίγο αργά στην κατάσταση, αυτή είναι η πρώτη στιγμή που συνειδητοποιώ ότι κάτι θα συμβεί. Μέχρι τότε, δεν ήταν τίποτα. Αυτή είναι μια μπάλα που μπορείς να κλέψεις, στο μισό διάστημα στην αριστερή πλευρά, και στο τέλος, νομίζω ότι ήταν μέσα από τα πόδια του Dejan, δεν ξέρω ακριβώς πώς έγινε. Αυτό δεν είναι είχε την κατάλληλη αμυντική προσήλωση, αλλά πρέπει να το δω ξανά. Είναι, βεβαίως, συγκέντρωση, δεν είναι τίποτε άλλο σε αυτή την κατάσταση. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι όπως νομίζω ότι μπορούσαμε - είδος κυρίαρχου, παίξαμε ποδόσφαιρο, κάποιες καλές στιγμές και αυτή ήταν σχεδόν η πρώτη επιθετική κατάσταση τους και στη συνέχεια σκόραραν. Αυτό είναι ένα μείγμα από ατυχία και το να περνάς μέσα από τον άνεμο - όπως λέμε στη Γερμανία.

Αλλά στη συνέχεια το δέχεσαι και πρέπει να αντιδράσεις και αντιδράσαμε. Συνεχίσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ξέρω εδώ, ψάχνετε πάντα αυτό το πράγμα, οπότε η άμυνα ήταν πάντα κάτι για το οποίο μιλούσαμε - [δεν] υπογράψαμε αυτόν ή εκείνον και όλα αυτά τα πράγματα. Αν όμως αυτά τα προβλήματα είχαν ταξινομηθεί με έναν παίκτη, θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι θα βάζαμε όλα τα χρήματά μας και θα λέγαμε «Έλα, ας το κάνουμε αυτό». Δεν είναι γι 'αυτό, είναι αυτό που κυριαρχεί και χάνουμε λίγο τη συγκέντρωση στο παιχνίδι. Αυτό είναι όλο το περιθώριο βελτίωσης για όλους μας. Πρέπει να μάθουμε να κυριαρχούμε και να μην δώσουμε εύκολα γκολ και το πρώτο δεν ήταν, ασφαλώς, απαραίτητο και πολύ εύκολο. Το δεύτερο, δεν έχω απολύτως καμία ένδειξη για το πώς ήρθαν σε αυτό, για να είμαι ειλικρινής, πρέπει να το δω ξανά. Δεν είναι ένα γενικό πρόβλημα υπεράσπισης, αλλά πρέπει να το βελτιώσουμε 100%.
Share on Google Plus

About Χρήστος Τσακαλέρης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.