Gerrard: Το κάναμε πολύ δύσκολο για την Sevilla

Ο Steven Gerrard δήλωσε τον εαυτό του πολύ χαρούμενο προπονητή, αφού είδε την πλευρά του (U19) να παράγει μια θαυμάσια εμφάνιση επικρατώντας της Sevilla με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι στο UEFA Youth League στο Prenton Park.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...


Ο Scouser Curtis Jones έβαλε δύο γκολ, με τον Herbie Kane και τον Conor Masterson να είναι μεταξύ των σκόρερ και ο πρώην ηγέτης της Liverpool ήταν ενθουσιασμένος με τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του εκτέλεσε το σχέδιο παιχνιδιού ενάντια στην ισπανική ομάδα.

  "Δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα περισσότερο από ότι οι ίδιοι οι παίκτες έδωσαν για τον ίδιο τον σύλλογο και το σχέδιο παιχνιδιού, ο Neil Critchley και το προσωπικό τους ζήτησε να το πραγματοποιήσουν και το έκαναν τέλεια", δήλωσε ο Gerrard στο Liverpoolfc.com.

  "Νόμιζα ότι είμασταν πολύ επιθετικοί χωρίς την μπάλα, ήμασταν πολύ συμπαγείς και ήταν πολύ δύσκολο να παίξουν εναντίον μας.

  "Η ενέργεια, ο ρυθμός και η ποιότητα που είχαμε στην κόντρα ήταν φανταστική να την βλέπεις και στο άλλο άκρο διατηρήσαμε το μηδέν. Ο τερματοφύλακας μας έπρεπε να κάνει μερικές καλές αποκρούσεις, αλλά σκέφτηκα ότι ήταν μια καταπληκτική ολοκληρωμένη εμφάνιση.

  "Σίγουρα, αν ρωτούσαμε τους παίκτες της Sevilla στο τέλος του παιχνιδιού πως πήγαν, θα έλεγαν ότι ήταν κόλαση γι 'αυτούς!"

Σε όλη τη διάρκεια των 90 λεπτών, η πίεση των παικτών και η ταχύτητά τους στην αντεπίθεση θύμιζαν πολύ την πρώτη ομάδα του Jürgen Klopp.


Ο Gerrard πρόσθεσε: " Όλοι αναζητούν την πρώτη ομάδα όσον αφορά τους παίκτες και το προσωπικό και προσπαθούμε να τους μιμηθούμε σε ορισμένες περιοχές, αλλά πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ότι είναι νεαρά παιδιά και δεν είναι έτοιμα να κάνουν ότι οι παίκτες της πρώτης ομάδας κάνουν ακόμα, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ακόμα εδώ [στην Ακαδημία].

  "Αλλά η ποσότητα ταλέντου και ενέργειας [που δείξαμε] και το πόσο θανατηφόροι ήμασταν στην αντεπίθεση ήταν ξεκάθαρα - ξέραμε ότι το είχαμε αυτό στην ομάδα πριν από το παιχνίδι, και αυτός είναι ο λόγος που είχαμε ένα σχέδιο παιχνιδιο, δηλαδή να τους κάνουμε να παίξουν πάσες από το κέντρο.

  " Ήμασταν σίγουροι ότι θα κερδίσαμε την μπάλα πίσω σε πολύ καλές περιοχές και με τους Rhian Brewster, Ben Woodburn, Curtis Jones και Liam Millar στην αντεπίθεση ξέραμε ότι θα τους χτυπήσουμε."

Με ένα μακρινό ταξίδι στη Ρωσία για να αντιμετωπίσουν την Spartak Moscow στις 26 Σεπτεμβρίου, ο Gerrard αρνείται να παρασυρθεί από την άποψη του τι μπορεί να επιτύχει η ομάδα του στο UEFA Youth League αυτή τη σεζόν.

  ''Είναι οι πρώτες μέρες'', είπε.

  ''Αυτό που μένει αυτήν τη στιγμή είναι ότι είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα, ένα πολύ θετικό clean sheet και σκοράραμε αρκετά γκολ.

  "Η πρόκληση τώρα για τους παίκτες είναι να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε πάνω σε αυτό, μπορούμε να πάρουμε όλα τα θετικά από αυτό στο επόμενο παιχνίδι μας;

  "Το καλό είναι ότι έχουμε έναν ισχυρό πάγκο και έχουμε παίκτες να επιστρέψουν πιέζοντας για θέσεις και αυτό μπορεί να είναι μόνο υγιές.

  "Οι παίκτες που ήταν βασικοί με τη Sevilla έκαναν ότι μπορούσαν για να τις κρατήσουν τις θέσεις τους, οπότε εγώ και ο Neil πήραμε κάποιες μεγάλες αποφάσεις για να προχωρήσουμε".
Share on Google Plus

About Χρήστος Τσακαλέρης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.