Ο Mark Lawrenson εξηγεί τα πλεονεκτήματα των 3 σέντερ μπακς   Ο πρώην αμυντικός της ομάδας μας και τώρα σχολιαστής στην τηλεόραση επεσήμανε τα θετικά του να αίζεις με τρεις αμυντικούς αντί για τέσσερις, έχοντας παίξει το ίδιο σύστημα με τη Liverpool και έχοντας κερδίσει το πρωτάθλημα το 1895/1986.

"Αν πας με τρεις παίκτες στην άμυνα, και μπορέσουν να αναπτύξουν καλή σχέση οι τρεις αυτοί παίκτες τότε μπορείς να χτίσεις πάνω σε αυτό", είπε ο Lawrenson στην επίσημη ιστοσελίδα.

"Και επίσης μπορείς να παίξεις έναν εξτρά επιθετικογενή παίκτη- αυτό μπορεί να κάνει την διαφορά ανάμεσα σε μια λευκή ισοπαλία και μια νίκη. Είναι ένα πολύ πολύ καλό σύστημα."

"Πρέπει να το παίξουμε για λίγο. Δεν έχει να κάνει μόνο με τους τρεις στην άμυνα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλοι χτίζουν το παιχνίδι πάνω σε αυτούς τους τρεις."

"Όταν τελικά υπάρξει αυτή η χημεία μεταξύ των τριών αμυντικών, και κατανοήσουν όλοι τι πρέπει να κάνουν, γίνεται πιο εύκολη η δουλειά για όλους."

"Αν είναι πιο εύκολη η δουλειά για όλους, οι παίκτες νιώθουν και πιο άνετα. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνουν ένα 40άρι τρέξιμο και μετά να τρέξουν ξανά προς την αντίθετη κατεύθυνση, επειδή γνωρίζουν πως έχουν επιθετική υπεροπλία. Αυτό κάνει τη μεγάλη διαφορά."

"Παίξαμε με τρεις στην άμυνα σε μία ή δύο περιπτώσεις", θυμάται ο Lawrenson. "Θυμάμαι τις πρώτες λίγες φορές που το παίξαμε."

Ο Graeme Souness-ένας εκπληκτικός παίκτης-γύρισε στους Joe Fagan, Bob Paisley και Ronnie Moran και είπε "To μισώ, το μισώ απόλυτα αυτό το σύστημα."

Και εμείς είπαμε "Ναι, επειδή πρέπει να τρέχεις περισσότερο". Αυτός πάλι απάντησε "Όχι, εσείς οι τρεις κάθεστε στην καρέκλα σας συνεχώς." Το χρησιμοποιήσαμε λίγο περισσότερο όταν ο Kenny [Dalglish] έγινε παίκτης-προπονητής.

"Παίξαμε με τρεις στην άμυνα αρκετές φορές. Θυμάμαι τη διάσημη μέρα που κερδίσαμε το πρωτάθλημα στο Stamford Bridge, όταν αυτός σκόραρε το γκολ."

"Παίξαμε με τρεις αμυντικούς εκείνη τη μέρα- εμένα, τον Alan Hansen και τον [Gary] Gillespie. Με καλούς παίτες, πιστεύω ότι είναι ένα τρομερό σύστημα."

Επιμέλεια: Κουρουλέας Γεώργιος

Πηγή: http://www.liverpoolfc.com/
Share on Google Plus

About George Kourouleas

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.