Η FSG δίνει δάνειο 115 εκατ. για να αρχίσουν τα έργα στο Άνφιλντ

Είναι επίσημο εδώ και καιρό. Το Άνφιλντ μεγαλώνει. Οι εργασίες όμως για την κατασκευή περισσότερων θέσεων δε θα εμποδίσουν τη διεξαγωγή αγώνων στο θρυλικό γήπεδο των "κόκκινων ". Η FSG, (Fenway Sports Group) που απαρτίζεται από τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες, θα δώσει το δάνειο των 115 εκατ. έτσι ώστε να αρχίσουν άμεσα τα έργα, τα οποία θα διαρκέσουν έως τη σεζόν 2016-17 και θα διευρύνουν τη χωρητικότητα του γηπέδου στις 53 χιλιάδες θέσεις, σχεδόν 9 χιλιάδες παραπάνω από όσες είναι σήμερα!

Προσπάθειες για να μεγαλώσει το γήπεδο γίνονται εδώ και 15 χρόνια όμως όλες είχαν πέσει στο κενό. Ο Ian Ayre λέει:

"Ο σύλλογος ψάχνει εδώ και αρκετά χρόνια λύση για το γήπεδο και τώρα αυτή βρέθηκε. Με ένα γρήγορο πρόγραμμα το Άνφιλντ θα έχει σε λίγο καιρό 53 χιλιάδες θέσεις. "

"Με αυτές τις λύσεις που βρήκαμε και τα οικονομικά γύρω από το έργο, σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να βοηθάμε την ομάδα στην όσο δυνατόν μεγαλύτερη ανάπτυξή της. "

"Ο κόσμος διαμαρτύρεται για τα υψηλό κόστος των εισιτηρίων αλλά είναι σημαντικό να μένουν δίπλα μας και να μας στηριζουν. Όλα αποσκοπούν κάπου, χρειαζόμαστε όλα αυτά τα χρήματα για εργασίες σαν και αυτή. "

"Δεν υπάρχει κανένας σύλλογος στην Αγγλία που να μπορεί να χτίσει νέο γήπεδο χωρίς την συλλογική προσπάθεια του κόσμου της"

Η κατασκευές στο γήπεδο δε θα το αλλάξουν σχεδόν καθόλου, αφού σκοπός των έργων είναι η μεγαλύτερη χωρητικότητα και μόνο.

Η Λίβερπουλ επιδιώκει να δώσει τα δικαιώματα  για την προσθήκη ονομασίας του Main Stand, ωστόσο αυτό θα φέρει έσοδα 10 εκατομμυρίων σε 10 χρόνια συμφωνίας, δηλαδή 1 εκατομμύριο το χρόνο κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

Τα έργα γίνονται υπό τις οδηγίες του εμπειρότατου Τόμ Ντόιλ ο οποίος είχε καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση των έργων που αφορούσαν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012.

Το 1999 ήταν η πρώτη χρονιά που ακούστηκε ότι το Άνφιλντ θα μεγάλωνε. Ο τότε ιδιοκτήτης των "κόκκινων " Ρίκ Πάρι υποστήριξε ότι η Λίβερπουλ θα έπρεπε να αλλάξει αρκετά το γήπεδό της ώστε να είναι στο επίπεδο των νέων υπερσύγχρονων γηπέδων, όμως κάτι τέτοιο δε θα ήταν εφικτό χωρίς μια μεγάλη "μάχη" εναντίον των νομικών που εμπόδιζαν τυχόν εργασίες.


Τότε υπήρχαν σκέψεις η Λίβερπουλ να εγκαταλείψει το Άνφιλντ για κάποιο νέο, καλύτερο γήπεδο, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ αφού το κόστος ήταν μεγάλο. Η FSG, από τη στιγμή που ανέλαβε τη Λίβερπουλ έκανε τα πλάνα της στο Άνφιλντ, το οποίο ποτέ δεν σκέφτηκε να αφήσει. Ο πρόεδρος και μέλος της  FSG, Τόμ Βέρνερ λέει:

"Πότε δε σκεφτήκαμε να αφήσουμε το Άνφιλντ. Καταφέραμε μέσα σε 2 χρόνια να πετύχουμε αυτά που δεν έγιναν την προηγούμενη δεκαετία. Το γήπεδο θα γίνει μεγαλύτερο. Η FSG είναι πολύ περήφανη που κατάφερε να είναι μέλος μιας μεγάλης κίνησης. 

Επιμέλεια : Γιώργος Δρογγίτης
Πηγή: Telegraph
Share on Google Plus

About George

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.