Ρότζερς : " Έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης"

Ευχαριστημένος από την ομάδα του εμφανίστηκε σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα με την Άστον Βίλα ο Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος όμως δε κρύβει το γεγονός ότι η Λίβερπουλ δεν έχει φτάσει στο απόγειο των δυνατοτήτων της.

" Έχουμε βρει την ταυτότητά μας και παίζουμε όπως τα τελευταία 2 χρόνια. Δοκιμάσαμε ένα νέο σύστημα απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως αν και χάσαμε είδα κάποια δυναμικά χαρακτηριστικά στην εμφάνιση μας και με πίστη σε αυτό το πλάνο βρήκαμε τον καλό μας εαυτό".

"Κάνουμε πολύ σκληρή δουλειά. Οι παίκτες έχουν βρει αυτοπεποίθηση πράγμα που μας βοηθάει. "

"Πάντα κοιτάς να βελτιώνεσαι, χωρίς να έχει σημασία το πόσο καλά παίζεις. Διαθέτουμε νεαρούς παίκτες άρα πρέπει να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Σήμερα φάνηκε η όρεξη των νεαρών."

"Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στην ομάδα. Χτίζουμε με γνώμονα το μέλλον και έχουμε κάνει θετικά βήματα προόδου. "

"Είχαμε ένα κακό ξεκίνημα αλλά η ομάδα έχει αρχίσει να βελτιώνεται περνώντας νίκες τις οποίες συνδυάζει με καλό ποδόσφαιρο, δείχνοντας καλή αμυντική λειτουργία. Είναι ευχάριστο αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. "

Μπορεί η Λίβερπουλ να τερματίσει στην πρώτη τετράδα; Ο Ρότζερς απαντά:
" Αν συνεχίσουμε να παίζουμε καλά και βρισκόμαστε κοντά στα τέλη Ιανουαρίου, τότε όπως δείξαμε και πέρσι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. "

Οι έπαινοι του Βόρειο Ιρλανδού προπονητή πήγαν στον Σιμόν Μινιολέ, ο οποίος έκανε μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις που έσωσαν την Λίβερπουλ.

"Ο Μινιολέ ήταν φανταστικός. Δε φάνηκε τόσο πολύ αλλά έκανε 2 αποκρούσεις που μας έσωσαν. 

"Προσπάθησαν να σημαδέψουν στον αέρα τον Μπεντεκέ που είναι φανταστικός, αλλά ο Μινιολέ ήταν εξαιρετικός και δεν αντιμετώπισε προβλήματα. "

Με τον Ντάνιελ Στάριτζ σιγά σιγά να επανέρχεται το ερώτημα είναι αν θα αλλάξει το σύστημα. Ο Ρότζερς έχει την απάντηση.

"Το θέμα δεν είναι το σύστημα, αλλά του στυλ παιχνιδιού μας. Έχω δοκιμάσει πολλά συστήματα στην Λίβερπουλ."

"Το σύστημα αυτό είναι εξαιρετικό γιατί μπορείς να ελέγξεις την αμυντική σου λειτουργία, να κυριαρχήσεις στο παιχνίδι ελέγχοντας το κέντρο και να αξιοποιήσεις τους τεχνίτες παίκτες σου. Ο Στάριτζ θα ταίριαζε σε αυτό το σύστημα. "

" Ο Τσάν είναι απίθανος παίκτης. Είναι κεντρικός μέσος αλλά περιόρισε πολύ τον Μπεντεκέ. Ήταν εντυπωσιακό. "

"Το σημαντικό για μένα είναι ότι ξανά βρήκαμε την ταυτότητά και το στυλ παιχνιδιού μας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό είτε το σύστημα αλλάξει είτε όχι. "

Επιμέλεια : Γιώργος Δρογγίτης
Share on Google Plus

About George

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.