Η δύναμη του να σε σέβονται

Επιμέλεια : Γιώργος Δρογγίτης

Τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά στο Μέρσεισαιντ. Τα καλά αποτελέσματα συνδυάζονται και με αρκετά καλό ποδόσφαιρο και η ομάδα αρχίζει να πιάνει το επίπεδο που ο Μπρένταν Ρότζερς και εμείς θα θέλαμε. Πλέον βρισκόμαστε σε ένα καθοριστικό σημείο της σεζόν, όπου η Λίβερπουλ πρέπει να δείξει χαρακτήρα και να αποδείξει για ακόμη μια φορά την μεγάλη της ανθεκτικότητα, ώστε να αντέξει σε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα-κλειδί για τη συνέχεια. Μόνο που αυτή τη φορά έχει ένα σύμμαχο, την αναγνώριση από όλες τις ομάδες.

Η χρονιά έτσι όπως άρχισε, με τα άσχημα αποτελέσματα, την κακή ψυχολογία και τους τραυματισμούς, έδινε δικαίωμα στον αντίπαλο να μη σε φοβηθεί, να παίξει σκληρά και να πάρει το αποτέλεσμα. Ομάδες όπως η Χάλ, η Άστον Βίλα, ακόμη και η Βασιλεία γνώριζαν σε τι κατάσταση βρισκόταν η Λίβερπουλ και το εκμεταλλεύονταν. Χρησιμοποιούσαν ως όπλο το άγχος που κυρίευε τους " κόκκινους " και περνούσαν χωρίς καν να απειλούνται από το Άνφιλντ. Όλα αυτά όμως έχουν αλλάξει!

Μπρένταν Ρότζερς
 Για την αλλαγή της κατάστασης, τη λύση την είχε ο κύριος εν ονόματι Μπρένταν Ρότζερς, που είναι υπεύθυνος για την αλλαγή ψυχολογίας στην ομάδα. Ο Βόρειο Ιρλανδός κατάφερε να περάσει το πνεύμα του νικητή στους ποδοσφαιριστές του, αλλάζοντας το σχήμα και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του, σε αυτό ακριβώς που εκείνη χρειαζόταν. Το χθεσινό ματς με την Τσέλσι, είναι αυτό στο οποίο ο Ρότζερς κέρδισε κατά κράτος έναν εκ των καλύτερων προπονητών στον πλανήτη, καταστρέφοντας πλήρως το παιχνίδι του και οδηγώντας τον ίσως για πρώτη φορά φέτος, στο περσινό του βιολί, το "Park the bus". Η Λίβερπουλ είναι η πρώτη ομάδα τη σεζόν 2014-2015 που κατάφερε να τον αναγκάσει να ξανά παίξει έτσι.

Κάτι που κερδίζεται μέσα στη σεζόν κατέκτησε αυτόν τον μήνα η Λίβερπουλ. Κατάφερε να υποχρεώσει τους αντιπάλους της να την φοβούνται, όπως έκαναν την περσινή σεζόν. Πλέον όλοι ξέρουν ότι οι "κόκκινοι " είναι μια οργανωμένη, πειθαρχημένη και καλή ομάδα, κάτι που φοβίζει. Κανείς δεν θα ξανά έρθει στο Άνφιλντ με τη νοοτροπία του ότι μπορεί να κερδίσει εύκολους βαθμούς, αλλά θα ξέρει ότι για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να ματώσει κυριολεκτικά.

Η Λίβερπουλ κέρδισε το σπουδαιότερο εφόδιο για τη συνέχεια. Το σεβασμό από τον αντίπαλο. 
Share on Google Plus

About George

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.